photo 2023 11 09 18.268 листопада у Брюсселі відбулася конференція «Майбутнє Північного Кавказу. Погляд народів Північного Кавказу», участь у якій брала  депутатка Житомирської обласної ради Алла Мусевич. Запрошення доєднатись до події Алла Мусевич отримала від депутатки Європарламенту від Республіки Польща Анни Фотиги.

Алла Мусевич зазначила, що напередодні, 7 листопада, розпочав роботу III зʼїзд народів Північного Кавказу.  За підсумками з'їзду було створено Комітет, який має на меті обʼєднати поневолені народи Північного Кавказу та створити платформу для розпаду росії. 

Депутатка також наголосила, що розпад «імперії зла» є неминучим. Україна вже зруйнувала міф про непереможність російської армії, й зруйнує міф про всемогутність росії.  Всі країни Європи націлені на допомогу Україні, а також на те, щоб наша держава стала членом Євросоюзу та НАТО. 

Алла Мусевич додала, що війна в Україні - це війна за мир, безпеку й збереження демократії в усьому світі. Після перемоги України у цій війні народи Північного Кавказу зможуть отримати свою незалежність та довгоочікувану свободу.