Відбулися засідання постійних комісій та Погоджувальної радиСьогодні, 14 серпня, у ході підготовки до проведення чергової сесії, у Житомирській обласній раді пройшли засідання ще трьох постійних депутатських комісій:

з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності, з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села, з питань бюджету та комунальної власності. Також відбулось засідання Погоджувальної ради.

Участь у засіданнях брали заступник голови обласної ради Володимир Ширма, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, заступник начальника Житомирської ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, в.о. начальника Управління майном Житомирської обласної ради Роман Сечін, керівники структурних підрозділів Житомирської ОВА, представники виконавчого апарату обласної ради.

На засіданні постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності депутати розглянули 10 питань порядку денного. У ході засідання комісія погодила ряд проєктів рішень обласної ради. Зокрема, про дострокове припинення повноважень депутатів Житомирської обласної ради восьмого скликання Віктора Развадовського та Олександра Савченка.

Також депутати погодили проєкт рішення обласної ради  «Про проведення оцінювання корупційних ризиків у діяльності Житомирської обласної ради". Крім того, депутати розглянули та перенесли на наступне засідання питання про погодження проєкту рішення обласної ради «Про обрання представників у склад поліцейської комісії Управління патрульної комісії в Житомирській області Департаменту патрульної поліції  Національної поліції України.

На засіданні постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села депутати розглянули та погодили ряд проєктів рішень обласної ради. Зокрема, про затвердження технічної документації із землеустрою та надання земельних ділянок у постійне користування ЖОКАП «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради, а також про надання підприємству дозволів на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення у постійне користування земельних ділянок для ведення лісового господарства і пов’язаних з ними послуг. Загалом члени комісії розглянули 17 питань порядку денного.

У ході засідання постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності депутати розглянули 28 питань. Більшість з них були внесені Управлінням майном Житомирської обласної ради та стосувалися об’єктів комунальної власності Житомирської обласної ради. Так, депутати погодили проєкти рішень обласної ради про укладання договорів суперфіцію з Департаментом регіонального розвитку Житомирської ОВА на безоплатне користування земельними ділянками для будівництва споруди цивільного захисту та території Новоборівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради, реконструкції майнового комплексу  КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради, реконструкції  майнового комплексу КНП «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.

Також комісія розглянула та підтримала проєкти рішень обласної ради про переукладання контрактів строком на 5 років  з генеральною директоркою комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради Тетяною Руденькою та керівником комунального підприємства «Коростенське міжміське бюро технічної інвентаризації» Житомирської обласної ради Ганною Івасенко.

Засідання Погоджувальної ради пройшло під головуванням заступника голови обласної ради Володимира Ширми. Участь у засіданні брали начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко. У ході зібрання  депутати погодили перелік питань, що пропонуються для розгляду на 16-ій сесії обласної ради восьмого скликання. Загалом на сесію винесено 50 питань.