photo5228961695077086584Від керівництва та всього депутатського корпусу Житомирської обласної ради щиро вітаємо полковника ЗСУ Миргородського Максима Вікторовича  з призначенням згідно з Указом Президента України командувачем Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Рух уперед – це показник відданості професії, надбання професійного досвіду та майстерності. Впевнені, що на новій посаді Вам вдасться досягти ще вагоміших результатів для захисту нашої Батьківщини.

Щиро бажаємо  Вам міцності духу, відваги та мудрості під час прийняття управлінських рішень при  виконанні своїх військових обов'язків.

Хай кожен десантник, після успішно виконаного завдання, повертається додому!

Довідково.

Максим Миргородський народився 27 вересня 1979 року.

Приймав участь у операціях по підтриманню мира та міжнародної безпеки у Косово та Ліберії. 

В період з 2014 по 2016 рік приймав активну участь боях на сході країни. Безпосередньо керував звільненням м. Слов’янськ, Лисичанськ, Лиман та ін.. Завдяки вмілим та рішучим діям полковника Миргородського М.В було захоплено стратегічну висоту Савур-Могила. Керував підрозділами по захисті державного кордону неподалік населеного пункту Дьякове та Ізварине, Особисто проявляючи мужність та героїзм виводив підрозділи 79 одшбр з оточення. З жовтня 2014 року керував зведеним загоном підрозділів ДШВ та приданими підрозділами по обороні міжнародного аеропорту ім. Прокофева м.Донецьк. На початку 2015 року організовував вивід з оточення підрозділів ЗСУ з міста Дебальцеве.

Нагороджений:
2011р. медаль ”За військову службу України”
2014р. орден ”За мужність” III ступеня, орден ”Богдана Хмельницького” III ступеня, орден ”Богдана Хмельницького” II ступеня,
2015р. орден ”Богдана Хмельницького” I ступеня.

Перший учасник російсько-української війни,, який став повним лицарем ордену Богдана Хмельницького.

З 2018 року по 2021 рік - командир 95 окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України м. Житомир.

З 9 серпня 2021 року - командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.