DSC0878078 питань порядку денного розглянули депутати обласної ради під час 6-ї сесії VIII скликання. Про результати роботи депутатського корпусу розповів голова обласної ради Володимир Федоренко.

Серед важливих рішень:

  • зміни до обласного бюджету на 2021 рік;
  • питання комунальної власності, зокрема фінансова підтримка наших підприємств та неприбуткових бюджетних установ;
  • укладення договору суперфіцію, що дозволить здійснити реконструкцію обласного спеціалізованого центру по наданню допомоги дітям з гострою травмою та встановити комп’ютерний томограф в Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні;
  • цілий ряд надважливих звернень щодо недопущення підвищення тарифів, заклику населення до вакцинації, впливу на довкілля, фінансового й медичного забезпечення чорнобильців та виплати їм компенсацій за втрачене майно.

Депутати обласної ради вкрай стурбовані ситуацією, що склалася навколо заяви АТ «Житомиргаз» про намір підвищити тарифи на транспортування природного газу для населення у 2,5 раза. Тому у сесійній залі було проголосовано відповідне звернення до Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Антимонопольного комітету України та Ради національної безпеки і оборони України з проханням вжиття заходів унеможливлення підняття тарифу на транспортування природного газу АТ «Житомиргаз».

Також депутати одноголосно підтримали звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, щодо недопущення підвищення тарифів і забезпечення їх обґрунтованого рівня.

Як зазначив голова облради, Народний депутат України від Житомирщини Арсеній Пушкаренко теж підіймав це питання з трибуни Верховної Ради.

«Підняття тарифів не допустимо! Найближчим часом проведемо зібрання голів фракцій для детального обговорення питання зловживання монополіста своїм становищем», - зауважив Володимир Федоренко.