photo5274185463026005477Депутати затвердили внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2021 рік, зміни до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств та неприбуткових бюджетних установ на 2021 рік, рішення про порядок надання субвенцій з обласного бюджету, а також проголосували за зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського обласного спортивного ліцею Житомирської обласної ради.

Так, вирішено змінити назву Житомирського обласного ліцею Житомирської обласної ради на Житомирський обласний спортивний ліцей Житомирської обласної ради та прописати наступне визначення навчального закладу у Статуті: «Житомирський обласний спортивний ліцей  Житомирської обласної ради (надалі - ліцей) - комунальний спеціалізований заклад освіти спортивного профілю із специфічними умовами навчання, що забезпечує здобуття освіти спортивного профілю одночасно із здобуттям повної загальної середньої освіти на всіх її рівнях. Здобуття профільної середньої освіти передбачає спортивне та академічне спрямування: профільне навчання на основі поєднання змісту освіти, і поглибленого вивчення окремих предметів та видів спорту з урахуванням здібностей та освітніх потреб здобувачів освіти з орієнтацією на продовження навчання на вищих рівнях освіти».

Як зазначила під час сесії керівник ліцею Людмила Корінна: «Ліцей має 30 років академічного та профільного навчання, заклад займає 3 місце по ЗНО в Житомирській області, ми єдина авторська школа на Житомирщині, таких ліцеїв, як наш, в Україні 105. Втім, ми дійшли згоди з керівництвом області щодо зміни Статуту з залишенням академічної складової. Потужність навчального закладу буде збільшуватись: 50% дітей буде спортивного напряму та 50% - академічного. Звичайно, я за розвиток нашої Житомирської області, але з урахуванням виконання всіх досягнутих домовленостей».

В свою чергу голова обласної ради Володимир Федоренко наголосив: «Ніхто не буде переривати навчання дітей та забороняти набирати дітей на академічні напрямки. Водночас діти будуть навчатися у нових сучасних умовах, за новими технологіями та проживати у розширених гуртожитках. Заклад залишиться обласної ради. Ми приймаємо це рішення виключно заради майбутнього наших дітей, всіх наших обдарованих дітей, а спортсмени це також обдаровані діти. Зміни будуть тільки на краще, а заклад вийде на новий рівень».

«Обласна державна адміністрація ретельно вивчила ініціативу обласної ради із розширення напрямів діяльності Житомирського обласного ліцею для обдарованих дітей. Перш за все ми брали до уваги необхідність забезпечення можливостей для учнів отримувати якісну освіту за всіма напрямами. Відповідно до запропонованих змін функціонал ліцею буде розширено ще й спортивним напрямом. Таким чином обдаровані діти Житомирщини зможуть продовжувати отримувати знання за академічними дисциплінами, а також розвивати свої спортивні таланти. Впевнені, що обласна рада, як власник цього закладу, забезпечить розвиток матеріально-технічної бази ліцею для повноцінної роботи за усіма дисциплінами», - зазначив голова ОДА Віталій Бунечко.

Також під час засідання з даного питання виступали депутати обласної ради та члени батьківського комітету.

Детальніше з новою редакцією Статуту Житомирського обласного спортивного ліцею Житомирської обласної ради можна ознайомитись у проєктах рішень позачергової сесії.

«За» дане рішення проголосували 49 народних обранців із 54 присутніх у залі.

Що стосується змін до бюджету області на 2021 рік, їх підтримали 52 присутніх у залі депутати.

Також рішенням сесії, 51 голосом «за», депутати внесли зміни у рішення обласної ради від 04.11.2021 № 243 «Про Програму фінансової підтримки комунальних підприємств та неприбуткових бюджетних установ на 2021 рік», а саме доповнили додаток до рішення наступним змістом: «Кошти бюджету на поповнення статутного капіталу можуть перераховуватись на банківський розрахунковий рахунок комунального підприємства за рішенням обласної ради».

Нагадаємо, розпорядження про скликання позачергової сесії голова обласної ради підписав 26 листопада.

Питання, що були внесені на розгляд були розглянуті у профільних постійних комісіях або на засіданні Президії.

photo5274185463026005476

photo5274185463026005476

photo5274185463026005476

photo5274185463026005476

photo5274185463026005476