Депутатська група "Рівні можливості" Житомирської обласної ради підбила підсумки роботи за 2021 - 2022 роки

Сьогодні, 17 січня, відбулось засідання депутатської групи з гендерних питань "Рівні можливості" Житомирської обласної ради, на якому представниці об'єднання підсумували результати роботи за два роки.

Також під час засідання обговорили проблеми внутрішньої та зовнішньої складової роботи групи, комунікаційну стратегію у роботі ДГГП, а також здобуті перемоги та успіхи.

Крім того, присутні розглянули питання налагодження співпраці ДГГП "Рівні можливості" з Люблінською владою за результатами робочої поїздки голови об'єднання Людмили Кицак до Польщі. Під час візиту до міста Люблін Людмила Кицак взяла участь у міжнародному польсько-українському навчанні для депутаток груп із гендерних питань "Рівні можливості".

Під час засідання депутатки також обговорили питання затвердження  Кодексу етичної поведінки в Житомирській обласній раді, який сприятиме зміцненню поваги до депутатів, їх високому авторитету в суспільстві та встановить порядок вирішення можливих конфліктних ситуацій між депутатами. Авторками Кодексу є депутатки обласної ради та членкині ДПГП "Рівні можливості" Людмила Кицак і Алла Мусевич.

Також на засіданні мова йшла про гендерно-орієнтовне бюджетування, метою якого є підвищення економічної ефективності та результативності видатків бюджету, що враховують потреби чоловіків і жінок, інклюзивність та рівний доступ усіх верств населення до пропонованих послуг.

Депутатська група з гендерних питань "Рівні можливості" Житомирської обласної ради була створена 27 травня 2021 року. Пріоритетом діяльності об'єднання є відстоювання гендерної рівності.

Серед завдань, що належать до компетенції об'єднання - аналіз обласних соціальних програм на предмет врахування гендерного компонента; гендерний моніторинг комунальних закладів обласної ради; сприяння створення та розвитку в Житомирській області громадських організацій, пріоритетом діяльності яких є відстоювання гендерної рівності; сприяння проведенню інформаційно-просвітницьких кампаній з метою заохочення жінок до участі в суспільному житті та політичних процесах.

Майже за два роки діяльності ДГГП "Рівні можливості" її членкині були ініціаторками та учасницями багатьох засідань, конференцій, зустрічей, на яких обговорювались та вирішувались проблеми гендерної рівності.

Від початку повномасштабного вторгнення рф представниці об'єднання беруть активну участь у волонтерському русі, створенні та роботі волонтерських штабів, допомозі ВПО, доставленні гуманітарних вантажів, тощо.

13 грудня голова ДГГП "Рівні можливості" в Житомирській обласній раді Людмила Кицак виступила на III Феміністичному форумі "Виклики воєнного часу та роль жінок у відновленні країни", зосередивши увагу на спрощенні процедури співпраці між громадськими організаціями та органами місцевого самоврядування. Під час онлайн-зустрічі з Радою Європи, яка відбулась 21 грудня 2022 року, Людмила Кицак озвучила пропозицію щодо співпраці Ради Європи з Житомирською обласною радою. Мова йшла про прийняття і впровадження програми про волонтерську діяльність на Житомирщині та культурну інтеграцію внутрішньо переміщених осіб на теренах нашої області.

Депутатська група "Рівні можливості" Житомирської обласної ради підбила підсумки роботи за 2021 - 2022 роки

Депутатська група "Рівні можливості" Житомирської обласної ради підбила підсумки роботи за 2021 - 2022 роки

Депутатська група "Рівні можливості" Житомирської обласної ради підбила підсумки роботи за 2021 - 2022 рокиДепутатська група "Рівні можливості" Житомирської обласної ради підбила підсумки роботи за 2021 - 2022 рокиДепутатська група "Рівні можливості" Житомирської обласної ради підбила підсумки роботи за 2021 - 2022 рокиДепутатська група "Рівні можливості" Житомирської обласної ради підбила підсумки роботи за 2021 - 2022 рокиДепутатська група "Рівні можливості" Житомирської обласної ради підбила підсумки роботи за 2021 - 2022 рокиДепутатська група "Рівні можливості" Житомирської обласної ради підбила підсумки роботи за 2021 - 2022 роки