https://zt.gov.ua/images/News/2023/%D0%A1%D1%96%D1%87%D0%B5%D0%BD%D1%8C/19.01/IMG_7562.jpg?1674120877

17 січня в Житомирській обласній раді відбулось засідання постійної комісії з гуманітарних питань.

Участь у роботі комісії взяли заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, керівники структурних підрозділів Житомирської ОВА та виконавчого апарату обласної ради.

Члени комісії розглянули 3 питання порядку денного.

Зокрема, депутати розглянули та погодили звернення комунального закладу «Обласна універсальна наукова бібліотека імені Олега Ольжича» Житомирської обласної ради щодо внесення змін у структуру та штатну чисельність закладу.

Також на комісії розглянули питання про заборгованість із заробітної плати працівникам комунального навчального закладу "Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат" Житомирської обласної ради. Розмір боргу складає 1 мільйон 200 тисяч гривень.

У процесі обговорення цього питання було з'ясовано, що в.о.директора КНЗ "Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат" Вадим Романчук збільшив кількість педагогічного колективу, попередньо не погоджуючи зміни до структури, штатної чисельності навчального закладу з Житомирською обласною радою та департаментом освіти і науки ОВА.

За словами очільниці департаменту освіти і науки ОВА Наталії Осипович, керівника навчального закладу неодноразово повідомляли про необхідність внесення змін у встановленому порядку в структуру та штатну чисельність навчального закладу.

"Департамент освіти і науки неодноразово повідомляв керівника про те, що необхідно вжити такі кроки. Департамент не може самостійно приймати рішення про збільшення фінансування для закладу освіти, не маючи на це підстав",- сказала Наталія Осипович.

Після тривалого обговорення члени комісії вирішили: ініціювати притягнення до дисциплінарної відповідальності в.о. директора КНЗ «Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради Вадима Романчука; провести внутрішній аудит навчального закладу щодо стану виплати заробітної плати; рекомендувати працівникам комунального навчального закладу звернутись до суду з позовом про стягнення невиплаченої заробітної плати з КНЗ «Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради.

Також дискусію на комісії викликало ще одне питання порядку денного: "Про розгляд звернення виконавчого комітету Звягельської міської ради щодо передачі у комунальну власність Звягельської міської ради літературно-меморіального музею Лесі Українки, який перебуває у спільній власності територіальних громад області та знаходиться на балансі комунального закладу "Житомирський обласний краєзнавчий музей" Житомирської обласної ради.

На думку депутатки Житомирської обласної ради, директорки Національного музею космонавтики ім. С.П. Корольова Ірини Дячук передача в комунальну власність Звягельської міської ради літературно-меморіального музею може мати певні негативні наслідки для самого музею та всіх, хто в ньому працює.

"Музей відразу втратить свою категорію. Зараз він має другу, після передачі відразу матиме четверту. А від категорії залежить і розмір заробітної плати працівників. Окремою проблемою може бути наявність у літературно-меморіальному музеї експонатів, що належать до державної частини Музейного фонду України",- зазначила Ірина Дячук.

Після тривалого обговорення депутати вирішили створити робочу групу, яка детально вивчить це питання. Затим комісія знову повернеться до нього.

В обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісії

В обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісії
В обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісіїВ обласній раді відбулось засідання "гуманітарної" комісії