Володимир Ширма взяв участь в обговоренні «Впровадження Закону України «Про співробітництво територіальних громад» в умовах воєнного стану. Стан, виклики та шляхи удосконалення»8 квітня заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма в режимі онлайн взяв участь в обговоренні «Впровадження Закону України «Про співробітництво територіальних громад» в умовах воєнного стану. Стан, виклики та шляхи удосконалення».

Захід відбувся за участі народних депутатів України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, представників і представниць органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, експертного середовища, громадських організацій, проєктів міжнародної технічної допомоги.

Під час події було представлено аналіз стану реалізації згаданого Закону України, результати опитування громад про застосування інструментів співробітництва територіальних громад та методичні рекомендації «Окремі питання співробітництва територіальних громад в умовах воєнного стану», підготовлені експертною командою Ради Європи.

Також під час заходу йшлося про стан реалізації Закону України «Про співробітництво територіальних громад», міжмуніципальне співробітництво в умовах воєнного стану, використання інструментів міжмуніципального співробітництва для відновлення та відбудови, актуальні форми співробітництва та приклади співробітництва у сфері містобудування та архітектури й з питань створення спільного комунального комерційного підприємства.

Крім того, учасники зібрання обговорили можливі шляхи удосконалення чинного законодавства у сфері співробітництва територіальних громад.

Захід організовано Програмою Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні» у співпраці з Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.