Володимир Ширма відвідав Новоборівський дитячий будинок-інтернат1 червня заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма відвідав Новоборівський дитячий будинок-інтернат з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Під час візиту Володимир Ширма оглянув територію та корпуси установи. Також заступник голови обласної ради відвідав святковий концерт, який підготували вихованці закладу.

У своєму вітальному слові Володимир Ширма зазначив, що в умовах війни діти потребують особливого захисту та підтримки.

«На жаль, Міжнародний день захисту дітей другий рік поспіль ми зустрічаємо в умовах повномасштабної війни, яку розвʼязала росія проти нашої держави. Війна змінила життя усіх українців, але найбільших страждань зазнають діти. Зараз, як ніколи, їм потрібен особливий захист та опіка. Щиро дякую усім вихователям, педагогам, працівникам, закладу за самовіддану працю, за те, що оберігаєте, навчаєте, ділитесь теплом своїх сердець зі своїми вихованцями», - зазначив Володимир Ширма.

Довідково.

КУ «Новоборівський дитячий будинок-інтернат» Житомирської обласної ради є соціально-медичною установою для тимчасового (до шести місяців) або постійного перебування або проживання дітей з інвалідністю віком від 4 до 18 років та осіб з інвалідністю віком до 35 років з порушеннями фізичного, інтелектуального розвитку та психічними розладами, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги, освітніх послуг, комплексу реабілітаційних заходів і згідно з медичним висновком не мають протипоказань для перебування в зазначеній установі незалежно від наявності осіб, зобов’язаних згідно із законом їх утримувати.

Основними завданнями будинку-інтернату є:

  1. забезпечення прав та інтересів, денної зайнятості, належних умов для проживання, соціально-побутового обслуговування, залучення до життєдіяльності територіальної громади, реабілітації та надання медичної допомоги вихованцям/підопічним;
  2. надання таких соціальних послуг, як стаціонарний догляд, соціальна реабілітація, представництво інтересів, соціально-психологічна реабілітація, а також у разі потреби денний догляд, паліативний догляд, підтримане проживання, консультування, соціальна профілактика, кризове та екстренне втручання;
  3. проведення комплексу реабілітаційних заходів відповідно до індивідуального плану реабілітації, а також планових профілактичних, санітарно-протиепідемічних та оздоровчих заходів.