DSC05319Сьогодні голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко зустрівся з представниками релігійних організацій різних конфесійних напрямів з метою поглиблення співпраці у сфері благодійництва, соціального служіння, духовно-патріотичного виховання та надання можливої допомоги у  вирішенні проблемних питань релігійних організацій та налагодження подальшої співпраці. 

У заході, спільно з головою обласної ради Володимиром Федоренком, також взяли участь перший заступник голови обласної ради Олег Дзюбенко, заступник голови обласної ради Володимир Ширма та профільний заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Градівський.

Голова обласної ради наголосив, що влада сприятиме захисту прав та законних інтересів віруючих, дбатиме про встановлення взаємної релігійної і світоглядної терпимості й поваги між громадянами. «Маю надію, що наша зустріч допоможе налагодити спільний діалог між владою та церквою. Ми прагнемо до толерантності у стосунках між представниками різних релігійних організацій, різних конфесійних напрямів, але без безпосереднього втручання обласної влади. Натомість гарантуємо сприяти реалізації виваженої політики у сфері державно-церковних відносин».

Сьогодні, у другу річницю Томосу, представники релігійних організацій Житомирщини відверто заявляють про готовність знаходити спільну мову задля вирішення існуючих чи запобігання виникненню потенційних проблем міжконфесійного характеру. 

Водночас, упродовж останніх років на Житомирщині діє Рада Християнських Церков м. Житомира та Житомирської області, яка здійснює координацію міжконфесійних відносин. Так, під час зустрічі, Керуючий Житомирською єпархією УПЦ митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим висловив побажання, щоб вказане міжконфесійне об’єднання, в подальшому, діяло під егідою обласної ради та сподівання, що можливі міжконфесійні непорозуміння будуть вирішуватися у правовому полі. 

Керівники інших релігійних організацій порушили питання господарського характеру. 

Голова обласної ради запевнив керівників релігійних організацій, що дані питання будуть опрацьовані та вивчені відповідними фахівцями. 

Митрополит Никодим вручив голові обласної ради Володимиру Федоренку подарунковий екземпляр Біблії – священну книгу. 

DSC05273

DSC05301

DSC05307

DSC05329

DSC05334

DSC05354

DSC05373

DSC05396

DSC05324