Володимир Ширма  взяв участь у Конгресових слуханнях  проєкту Національного плану з енергетики та кліматуСьогодні, 14 березня, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма в режимі онлайн долучився до Конгресових слухань проєкту Національного плану з енергетики та клімату.

Захід організували Офіс Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України та Міністерство економіки України. До слухань долучились близько 1100 учасників.

Національний план з енергетики та клімату (НПЕК) – це стратегічний документ, спрямований на узгодження енергетичної та кліматичної політики для забезпечення сталого розвитку та відновлення економіки України. Україна, як учасник Енергетичного Співтовариства та країна-кандидат на вступ до ЄС, зобов’язалася розробити цей План згідно з вимогами європейського законодавства.

Розробку проєкту координує Міністерство економіки України спільно з провідними експертами та в тісній співпраці з іншими міністерствами та міжнародними партнерами України.

Під час слухання щодо НПЕК представники органів місцевого самоврядування, ОВА та РВА, всеукраїнських асоціацій, які брали участь, ознайомилися з ключовими аспектами:

- роллю Національного плану з енергетики та клімату у процесі євроінтеграції України;
- розробкою НПЕК в Україні;
- структурою НПЕК;
- процесами підготовки плану;
- підходами у питаннях енергетики і клімату;
- ключовими цілями і політиками;
- попередніми результатами моделювання розвитку енергетики тощо.

Конгресові слухання є майданчиком відкритого і прямого діалогу між представниками центральних органів виконавчої влади, обласних військових адміністрацій, обласних рад, місцевого самоврядування, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, проєктів МТД, експертів, які залучені до розробки та реалізації нової державної регіональної політики, задля порозуміння та співпраці, у тому числі в реалізації Дорожньої карти щодо вступу України в ЄС.