У Житомирі вшанували памʼять українських добровольцівЩороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця на вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

Сьогодні у Житомирі відбувся меморіальний захід, під час якого представники влади, військовослужбовці та громадськість вшанували памʼять українських добровольців, що загинули у російсько-українській війні.

До заходу долучились заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, депутат Житомирської обласної ради Павло Журбенко, заступники начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, Віктор Градівський, Олександр Федько, секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський.

Присутні вшанували памʼять полеглих воїнів хвилиною мовчання, покладанням квітів до пам’ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором», до меморіальних стендів "Загиблим та померлим учасникам Антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил".

Довідково.

День українського добровольця встановлено Постановою Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822-VII на вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Вічна слава та памʼять Героям!