U-LEAD запрошує на навчальну програму «Кроки для спеціалістів. Організація надання соціальних послуг в територіальній громаді»Як організувати діяльність громади у сфері надання соціальних послуг? Як впровадити клієнтоорієнтований підхід в їх наданні? Як забезпечити дотримання стандартів? Як налагодити міжвідомчу взаємодію при наданні соціальних послуг мешканцям?

Відповіді на ці та багато інших запитань надасть нова ініціатива U-LEAD «Кроки для спеціалістів. Організація надання соціальних послуг в територіальній громаді»!

Що це?

Комплексна навчальна програма, яка підвищить рівень професійних компетентностей, навчить інструментам організації і забезпечення соціальних послуг в громаді, а також допоможе налагодити системну діяльність органів місцевого самоврядування щодо надання якісних соціальних послуг, що базуються на клієнтоорієнтованому підході.

Чому саме ця програма?

Учасники/ці навчальної програми:

  • дізнаються про базові принципи організації та забезпечення діяльності громади у сфері соціального захисту населення, надання соціальних послуг;
  • ознайомляться з особливостями клієнтоорієнтованого підходу в системі надання соціальних послуг;
  • ознайомляться з моделями організаційної структури виконавчого органу сільської, селищної, міської ради з питань соціального захисту населення та проаналізують повноваження суб’єктів надання соціальних послуг в громаді;
  • визначать інструменти надання соціальних послуг в громаді;
  • розберуться з особливостями комплексного підходу до надання соціальних послуг, забезпечення міжвідомчої взаємодії;
  • опрацюють практичні кейси, що базуються на реальних робочих ситуаціях;
  • дізнаються про досвід інших громад, де успішно реалізовані подібні ініціативи;
  • встановлять контакти та налагодять співпрацю з колегами із інших областей України.

Коли?

З 2 квітня 2024 року. Тривалість - 6 тижнів.

Хто може стати учасником програми?

Буде відібрано 45 команд, по 2 представники від кожної громади з населенням до 50 тис. осіб. Команда громади – посадові особи місцевого самоврядування: керівник або спеціаліст структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, директор або заступник директора Центру надання соціальних послуг чи Територіального центру соціального обслуговування.

Як взяти участь?

Для участі у відборі необхідно заповнити Заявку, що додається, та надіслати її на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. до 18:00 год 12 березня 2024 року, в темі повідомлення вказавши «Кроки_Соцпослуги_Назва громади_Область» у форматі MS Excel.

Дізнатися деталі участі у Навчальній програмі можна на Заході-презентації, що відбудеться 5 березня 2024 року о 10:00 год.

Долучитися до онлайн презентації можна за цим посиланням.

Джерело: Офіційний сайт Децентралізації