Мінветеранів: Уряд схвалив методичні рекомендації щодо надання адмінпослуг ветеранам та їхнім родинамУряд схвалив методичні рекомендації щодо надання адмінпослуг ветеранам та їхнім родинам. Документ містить, зокрема, рекомендації щодо забезпечення належного і якісного сервісу, інформаційного супроводу, практичні поради щодо взаємодії з ветеранською спільнотою тощо.

Методичні рекомендації розроблені фахівцями Мінветеранів для запровадження єдиного підходу у роботі ЦНАПів під час надання адміністративних послуг ветеранам війни та членам їх сімей у форматі “єдиного вікна” та за мінімальної кількості відвідувань.

Після повернення українських Захисників і Захисниць з війни та набуття ними відповідних статусів зростають потреби у наданні цим особам широкого спектру належних послуг та соціальних гарантій, доступного роз'яснення умов та порядків їх отримання.

Тому впровадження методичних рекомендацій від Мінветеранів сприятиме підвищенню ефективності адміністрування прав та можливостей зазначеної категорії осіб, створенню сприятливого, доброзичливого мікроклімату для їх обслуговування в ЦНАПах, зазначив директор Департаменту соціальної роботи Мінветеранів Руслан Приходько.

“Забезпечення належного і якісного сервісу ветеранам війни, членам їхніх сімей та родинам полеглих воїнів є одним із пріоритетних завдань нової державної ветеранської політики. Для цього ми консолідуємо наші спільні зусилля з усіма міністерствами, з військовими адміністраціями, з обласною та місцевими владами”, – наголосив він.

З методичними рекомендаціями можна ознайомитися за посиланням

Нагадаємо, за сприяння Мінветеранів в України реалізується пілотний проект “Адмінсервіс “Ветеран”, що має спростити надання адміністративних послуг ветеранам та членам їхніх сімей. Сервіс успішно функціонує вже у 10 регіонах України: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Київській, Львівській, Рівненській, Сумській областях та у місті Київ.

Джерело: Міністерство у справах ветеранів України