У Житомирі урочисто відзначили День Соборності України 22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки, яке відбулося у 1918 році, та проголошення Акта злуки українських земель, що відбулося цього дня у 1919 році.

Сьогодні, 22 січня, з нагоди відзначення Дня Соборності та 105-ої річниці проголошення Акту злуки в обласному центрі відбулись урочистості.

Участь у заходах брали заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом із заступниками Юрієм Денисовцем та Віктором Градівським, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, військовослужбовці, духовенство, громадськість та ЗМІ.

Присутні запалили лампадки та поклали квіти до меморіальних знаків і пам'ятників борцям за соборну, неподільну та вільну Україну. Зокрема, до меморіальних стендів на майдані Соборному, пам'ятного знаку "Захисникам України у війні з російським агресором", до стели Героям Небесної Сотні біля Свято-Михайлівського кафедрального собору, пам'ятника Івану Огієнку та до памʼятного знаку Героям Небесної Сотні.

Ідея Соборності була і залишається базовою цінністю українського народу.
Наша єдність - наша зброя!