DSC08497Заступник голови обласної ради Володимир Ширма взяв участь у Всеукраїнській онлайн-нараді  «Проблеми районних та обласних рад й шляхи їх подолання у контексті  децентралізації».

Даний захід відбувся за підсумками робочих кластерних нарад з керівниками органів місцевого самоврядування субрегіонального та регіонального рівня.

Участь у нараді взяли Президент Української Асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов, Заступник Міністра розвитку громад та територій України В'ячеслав Негода.

Основною темою розмови стало обговорення проблемних питань діяльності районних та обласних рад, а також перспективи нормативного закріплення їхніх повноважень.

Також учасники наради обговорили проблематику фінансового забезпечення діяльності районних та обласних рад.

«Я повністю підтримую позицію колеги Сергія Чернова, що реформа децентралізації незавершена повністю. Необхідно ще багато працювати на місцевому та  субрегіональному рівні, на рівні тих районів, які зараз утворені. Новостворені районні ради ніби і мають повноваження визначені Конституцією, але вони не підкріплені фінансово. Також існують проблеми і на регіональному рівні. Це в першу чергу стосується представництв центральних органів виконавчої влади. Тому можна з впевненістю сказати, що має пройти немало часу, щоб всі проблемні питання були врегульовані», - зазначив заступник голови обласної ради Володимир Ширма.

DSC08494

DSC08494

DSC08494