врВерховна рада підтримала у другому читанні проєкт закону «Про індустріальні парки», який спрямований на залучення інвестицій в промисловий сектор економіки шляхом запровадження стимулів в індустріальних парках (№ 4416-1).

Метою Закону є сприяння залученню прямих інвестицій у створення нових виробництв через механізм індустріальних парків задля перетворення їх на рушійну силу економічного та промислового розвитку шляхом запровадження низки інвестиційних стимулів, що відповідають сучасним світовим тенденціям та підвищать конкурентоспроможність вітчизняних індустріальних парків.

Автори законопроєкту переконані, що ухвалення документу дозволить розкрити потенціал індустріальних парків як дієвого механізму подолання проблем в промисловості та наслідків поточної економічної кризи в Україні, зумовленої пандемією COVID-19.

«Житомирська область тепер отримає чудовий механізм для стимулювання економічного розвитку регіону. Вже найближчим часом буде розпочато будівництво нового індустріального парку в Житомирі», - написав на своїй сторінці у Фейсбук народний депутат України, співавтор Закону Богдан Кицак.

Які ключові зміни запроваджуються?

  • Мінімальна площа ІП тепер складає 10 га.
  • Держава компенсує відсоткову ставку за кредитами при закупівлі обладнання для облаштування ІП.
  • Підключення до мереж в ІП сплачує держава.
  • Інфраструктуру та мережі до ІП підводить держава.
  • Всі конфлікти будуть врегульовуватись в міжнародному комерційному арбітражі або третейському суді.

Детальніше про Закон за посиланням:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc34?id=&pf3511=70639&pf35401=551285