photo5456376154656191883334 мільйони гривень прибутку закладає собі у тариф монополіст «Житомиргаз», в той час, коли держава намагається зробити все можливе аби не допустити підняття тарифу.

Нагадаємо, 30 вересня на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України було підписано Меморандум про збереження рівня тарифів між Урядом, НАК «Нафтогаз України», Асоціацією міст України і членами Конгресу. В основі меморандуму домовленість, що місцева влада не підвищуватиме тарифів на тепло і гарячу воду цього опалювального сезону, а також положення про безперебійне постачання газу.

Втім монополіст «Житомиргаз» всупереч позиції Уряду та Президента має намір підняти тариф за розподіл газу у 2,5 раза.

Таким чином ціна за транспортування газу для населення та бізнесу може злетіли до 5,028 грн за метр кубічний, в порівнянні з 2, 016 грн станом на сьогодні.

Для середньостатистичної родини це понад 600 додаткових гривень на місяць. А для Житомирської громади – непід'ємне навантаження на місцевий бюджет.

«Зараз, в умовах третьої хвилі пандемії коронавірусної інфекції та карантинних обмежень, антилюдські рішення АТ «Житомиргаз» поставлять наших громадян у ще більш скрутне становище. Я вже підписав звернення, щоб запросити на засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку представників «Житомиргазу». Будемо приймати більш рішучі дії разом з депутатським корпусом на сесії обласної ради. Не допустимо підняття тарифів! Таким ганебним явищам не місце на Житомирщині, тим паче коли держава чітко висловила свою позицію!», - наголосив Володимир Федоренко.