Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

П’ята сесія                                                                                        VІ скликання
від 17.05.11 № 214

Про відзнаку Житомирської обласної ради
«Честь і слава Житомирщини»

Відповідно до статті 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", з метою відзначення жителів області та інших громадян за вагомий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток Житомирщини, враховуючи рекомендації постійних комісій обласної ради, обласна рада

ВИРІШИЛА:

1. Запровадити відзнаку Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини».

2. Затвердити Положення про відзнаку Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» згідно з додатком 1.

3. Затвердити опис нагрудного знака «Честь і слава Житомирщини» згідно з додатком 2.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови ради      Арешонкова В.Ю.

 

Голова ради                                                                        Й.А. Запаловський

 

Додаток 1
до рішення обласної ради
від 17.05.11 №  214

 

  Положення про відзнаку Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини»

1. Відзнака «Честь і слава Житомирщини» є відзнакою Житомирської обласної ради за визначні особисті заслуги у сприянні соціально-економічному і культурному розвитку області, високі досягнення у професійній діяльності, вагомий внесок у створення матеріальних, культурних і духовних цінностей, плідну громадську і благодійну діяльність.

2. Відзнакою «Честь і слава Житомирщини» можуть бути нагороджені жителі Житомирської області, громадяни України, громадяни інших держав, не більше 40 осіб на рік.

3. Нагородженим вручається нагрудний знак «Честь і слава Житомирщини» та посвідчення встановленого зразка. Фінансування виготовлення нагрудного знака, посвідчення та оксамитового футляра здійснюється за рахунок кошторису обласної ради.

4. Особу може бути нагороджено відзнакою «Честь і слава Житомирщини» один раз. Повторно відзнака не вручається.

5. Нагородження відзнакою «Честь і слава Житомирщини» здійснюється з нагоди державних та професійних свят, за підсумками роботи різних галузей за рік, ювілейних дат від дня заснування області, ювілейних та пам’ятних дат.

6. Висунення кандидатур для нагородження відзнакою здійснюється гласно. Клопотання про нагородження можуть вносити районні, міські (міст обласного значення) ради, обласна державна адміністрація, районні державні адміністрації, управління облдержадміністрації, обласні управління або відомства у Житомирській області, постійні комісії обласної ради, політичні партії, громадські організації не пізніш як за 20 днів до нагородження.

7. До подання на кожну особу, яка представляється до нагородження відзнакою, додаються такі документи:

біографічна довідка;

відомості про досягнення особи, яка представляється до нагородження, згідно з пунктом 1 Положення;

копія паспорта і довідка про присвоєння особі ідентифікаційного номера;

рішення обласного органу політичної партії чи громадської організації.

Документи, подані з порушенням строків та інших вимог цього Положення, не розглядаються і повертаються органу, що їх надіслав.

8. Попередній розгляд матеріалів для нагородження відзнакою здійснює комісія обласної ради з питань нагородження, яка вносить відповідні пропозиції голові обласної ради.

9. Рішення про нагородження відзнакою затверджується головою обласної ради і оформляється відповідним розпорядженням.

10. Вручення відзнаки «Честь і слава Житомирщини» здійснюється в урочистій обстановці головою обласної ради або, за його дорученням, першим заступником чи заступником голови ради, іншими уповноваженими особами.

11. Нагороджені відзнакою «Честь і слава Житомирщини» заносяться до Книги Пошани Житомирської обласної ради.

12. Дублікати втраченого посвідчення і нагрудного знака не видаються. Вони можуть бути видані, як виняток, якщо документи втрачені внаслідок стихійного лиха або за інших обставин, коли забезпечення їх зберігання було неможливим.

13. Підготовка, облік нагородних документів, реєстрація нагороджень, виготовлення нагрудних знаків та посвідчень здійснюються виконавчим апаратом обласної ради.

 

Перший заступник
голови ради                                                                  В.Ю. Арешонков

Додаток 2
до рішення обласної ради
від  17.05.11 № 214

 Опис нагрудного знака «Честь і слава Житомирщини»

 

Нагрудний знак  «Честь і слава Житомирщини» в основі має форму восьмикутної зірки з різнобіжними променями. Чотири промені є основою для хреста, чотири інші, чітко виражені, обрамлюють його сторони. Хрест покритий емаллю синього кольору.

Вінчає нагрудний знак стилізований геральдичний щит герба Житомирської області, навколо якого золотими літерами на білому тлі розміщено напис «Честь і слава Житомирщини».

У верхній частині нагрудний знак кріпиться з допомогою кільця до планки.

Планка нагрудного знака являє собою прямокутну пластину, обтягнуту шовковою стрічкою білого кольору, в центрі якої вертикально розміщено синю та жовту смужки. В нижній частині планку оздоблено декоративним елементом, що по стилю нагадує промені восьмикутної зірки. На зворотному боці планки розміщено застібку для кріплення відзнаки до одягу.

Розмір нагрудного знака з планкою – 100 мм, розмір зірки між променями – 50 мм, ширина шовкової стрічки – 22 мм.

Нагрудний знак виготовлено з латуні з гальванопокриттям деталей нікелем та позолотою.  Хрест, верхній медальйон та декоративний елемент планки покриті емалями.

Нагрудний знак комплектується оксамитовим футляром та посвідченням.

Перший заступник
голови ради                                                                  В.Ю. Арешонков