DSC06804День Героїв – день величі духу українських воїнів-борців усіх часів за волю і незалежність України. День шани Героїв сьогодення.

З нагоди відзначення Дня Героїв у Житомирі відбулись пам'ятні заходи за участі керівництва області та міста, військовослужбовців, духовенства, родин загиблих захисників і захисниць України, громадськості.

До вшанування памʼяті полеглих Героїв долучилися перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом із заступниками Юрієм Денисовцем, Віктором Градівським, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, представники виконавчого апарату Житомирської обласної ради, структурних підрозділів Житомирської ОВА, Житомирської міської ради.

На Смолянському військовому кладовищі відбулась поминальна панахида за загиблими Героями. За упокій душ українських воїнів молилися представники Ради Християнських Церков Житомирщини. Присутні вшанували памʼять полеглих військовослужбовців хвилиною мовчання та поклали квіти до могил.

Також за участі керівництва області та міста відбулось покладання квітів до меморіальних стендів «Загиблим та померлим учасникам Антитерористичної операції та Операції Обʼєднаних Сил» та до памʼятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором».

«Українці — нація Героїв. Це довели Герої минулого. Це щодня доводять Герої сучасності. Нехай Господь береже кожного, хто несе в собі дух жертовності та патріотизму. Хай оберігає усіх захисників і захисниць та поверне їх живими й здоровими додому з Перемогою. Слава всім, хто зараз стоїть за Україну в боях. Вічна шана і памʼять тим, хто віддав за неї своє життя. Сил і витримки їхнім рідним та близьким. Молимось за Героїв, які полягли у боротьбі за рідну землю»,- зазначив Олег Дзюбенко.