Двох медиків з Житомирщини нагородили «Медичним Оскаром»9 серпня у Києві відбулася щорічна церемонія нагородження найкращих медиків України «Медичним Оскаром» - Відзнакою за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона». 

Участь в урочистому заході брав заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Цього року Поважна рада Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» вперше окремо нагородила найкращих цивільних та військових медиків у номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором”.

Нагороди отримали 47 цивільних та військових медичних працівників з усіх регіонів України, зокрема і з Житомирської області. 

Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» отримали два медики з Житомирщини, які здобули перемогу на регіональному рівні конкурсу: 

Шубін Олег Володимирович (військовий медик) - прцював хірургом Центральної міської лікарні № 1 м. Житомир.15 березня 2022 року призначений на посаду командира медичної роти 46 ОАеМБР (окрема аеромобільна бригада). Після отримання бойового поранення з серпня 2022 року перебуває на лікуванні та реабілітації;

Кушнір Микола Олегович (цивільний медик) - завідувач кардіологічного відділення КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.

Також під час урочистостей Почесну Подяку Поважної Ради отримав Костянтин Косяченко - голова Регіональної ради Житомирської області Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

Довідково.

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров'я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров'я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.