Володимир Ширма долучився до урочистостей з нагоди 100-річчя від дня створення Бердичівського педагогічного фахового коледжу25 травня заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма взяв участь в урочистому заході, присвяченому 100-річному ювілею Бердичівського педагогічного фахового коледжу.

У заході також брали участь депутати Житомирської обласної ради Людмила Кицак, Алла Мусевич та Павло Чернявський, народний депутат України Богдан Кицак, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом із заступником Юрієм Денисовцем, директор Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Наталія Осипович та інші поважні гості.

Володимир Ширма вручив почесні відзнаки обласної ради викладачам та працівникам коледжу та привітав з ювілеєм.

«100 років для освітнього закладу - це історія та довга дорога наполегливої праці багатьох поколінь педагогів. Низький уклін усім творчим, чуйним, відданим своїй справі людям, які навчали колись та продовжують навчати зараз фахівців для нашої системи освіти, які виховували та виховують нині справжніх патріотів України. Серед випускників навчального закладу - народні депутати України, депутати Житомирської обласної ради та багато талановитих спеціалістів, які прославляють нашу область та працюють на благо держави. Щиро бажаю навчальному закладу зустрічати ювілеї ще багато літ та отримувати нові здобутки»,- сказав у своїй вітальній промові Володимир Ширма.

Також нагороди педагогам та працівникам коледжу вручив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

З нагоди ювілею колектив навчального закладу підготував святковий концерт, який не залишив байдужим жодного присутнього на заході.

Довідково.

18 квітня 1923 року на базі вищих педагогічних курсів, які знаходились в с. Круподерниця Погребищенського району (нині Київська область), у Бердичеві в будинку комерційного училища було організоване педагогічне училище.
У 1923 році контингент учнів становив 95 осіб та 17 викладачів. Навчальний заклад  готував учителів 1-4 класів.
У червні 1941 року діяльність педшколи була припинена у зв'язку з тимчасовою німецько-фашистською окупацією. У січні 1944 року педшкола відновила свою діяльність.
У 1947 році Бердичівська педшкола була перейменована у Бердичівське педагогічне училище, де працювали шкільний та дошкільний відділи.
У 1958 році у Бердичівському педучилищі був закритий шкільний відділ і відкритий музичний відділ.
У 1997 році відкрита нова спеціальність «Соціальна педагогіка».

В 2004 р. Бердичівське педагогічне училище було реорганізоване в Бердичівський педагогічний коледж. Бердичівський педагогічний коледж ліцензований і акредитований як вищий навчальний заклад І рівня акредитації. Підготовка спеціалістів здійснюється за спеціальностями: «Дошкільна освіта» - денна та заочна форма навчання, «Музичне мистецтво» і «Соціальна педагогіка» - денна форма навчання.

Сьогодні Бердичівський педагогічний фаховий коледж – це навчальний заклад І рівня акредитації, який здійснює підготовку фахівців за освітньо-професійним ступенем «фаховий молодший бакалавр» на основі базової та повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання.

Коледж готує фахівців за такими галузями знань:

01 Освіта
02 Культура і мистецтво
23 Соціальна робота


Здійснюється підготовка фахових молодших бакалаврів за такими спеціальностями:

012 "Дошкільна освіта"
025 "Музичне мистецтво"
231 "Соціальна робота".