Володимир Ширма: Музейники зберігають нашу культурну спадщину та історіюСьогодні, 18 травня, світова спільнота відзначає Міжнародний день музеїв. Пам’ятна дата запроваджена рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв у 1977 році. З 1978 року цей день відзначається більш ніж у 150 країнах.

З нагоди свята заступник голови обласної ради Володимир Ширма відвідав Житомирський обласний краєзнавчий музей, де привітав музейних працівників області з професійним святом, а також відзначив кращих Подяками обласної ради.

«Вдруге Міжнародний день музеїв проходить в умовах війни. Музейники показали вміння працювати в надскладних умовах, створивши свій музейний фронт. Дякую кожному за те, що зберігаєте нашу культурну спадщину та історію. Дякую за відданість справі, витримку та готовність виконувати свій професійний обовʼязок, попри будь-які виклики сьогодення»,- зазначив Володимир Ширма.

Також працівників музеїв із професійним святом привітав та відзначив начальник Управління культури та туризму Житомирської ОВА Анатолій Душко.

До Міжнародного дня музеїв у Житомирському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття етнографічної виставки «Ремесла і промисли Полісся» та презентація рушників Брусилівської територіальної громади.