Інформаційний Звіт
про роботу Української асоціації районних та обласних рад
за січень-квітень 2013 року

Однією з основних цілей Асоціації є представлення спільних інтересів територіальних громад, органів місцевого самоврядування, що функціонують на місцевому та регіональному рівні в органах державної влади, захист їх прав та інтересів, у підготовці програм державної підтримки розвитку місцевого самоврядування, розробці проектів законодавчих актів з питань місцевого самоврядування.

 Членство в Асоціації

Станом на 01 травня 2013 року до складу Асоціації входять: Верховна Рада АР Крим, 24 обласних рад, 391 районна рада, ( 80,1 % від загальної кількості районних рад ), 2 колективних члени: Тернопільська обласна асоціація органів місцевого самоврядування «Ради Тернопільщини» Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області. Всього: 418 членів

Нормотворча робота Асоціації

Нормотворча робота Асоціації полягала в проведенні експертизи, обговоренні членами Асоціації, підготовці пропозицій щодо проектів нормативних актів, які вносились на розгляд Кабінету Міністрів, профільних Комітетів Верховної Ради України а також розроблялися центральними органами виконавчої влади.

Перелік основних проектів та чинних нормативно-правових актів, які опрацьовувались в Асоціації:

1.Проект Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування». Асоціацією надано пропозиції головному розробнику проекту Закону, а також забезпечено участь у роботі робочої групи по доопрацювання цього проекту та проведено засідання круглого столу з обговорення цього проекту. 24 квітня ц.р. доопрацьований робочою групою Нацдержслужби проект закону було розглянуто на засіданні Правління Асоціації в м. Дніпропетровську та прийнято відповідне рішення.

2.Проект Закону «Про засади державної регіональної політики». Асоціацією надано пропозиції головному розробнику проекту Закону та забезпечено проведено засідання круглого столу з обговорення цього проекту. 24 квітня ц.р. доопрацьований Мінекономіки проект закону було розглянуто на засіданні Правління Асоціації в м. Дніпропетровську та прийнято відповідне рішення.

3.Проект Закону «Про місцевий референдум» (реєстр. № 0867 від 12.12.2012). Асоціацією надано пропозиції профільному Комітету Верховної Ради України.

4.Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про освіту" (щодо безкоштовного підвезення дітей та педагогічних працівників у сільській місцевості) (реєстр. № 2243 від 07.02.2013). Висновок Асоціації направлено профільному Комітету Верховної Ради України.

5.Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (щодо безкоштовного підвезення дітей та педагогічних працівників у сільській місцевості) (реєстр. № 2244 від 07.02.2013). Висновок Асоціації направлено профільному Комітету Верховної Ради України.

6.Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо створення рівних можливостей для отримання освіти) (реєстр 2087-1 від 07.02.2013). Висновок Асоціації направлено профільному Комітету Верховної Ради України.

7.Проект Закону про внесення змін до статті 90 Бюджетного кодексу України (щодо включення видатків на деякі загальноосвітні навчальні заклади до видатків бюджету Автономної Республіки Крим та обласних бюджетів) (реєстр. № 2087 від 24.01.2013).При цьому, зазначаємо, що аналогічний проект Закону (реєстр.№ 9327 від 21.10.2011 Верховна Рада України VI скликання) був підтриманий Асоціацією. Висновок Асоціації направлено профільному Комітету Верховної Ради України.

8.Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підтримки загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості (реєстр. № 2280 від 12.02.2013), внесений народними депутатами Деркачем А., Шенцевим Д., Голубом О., Смітюхом Г., Волковим О., Пшонкою А., Мурєвим Є. Висновок Асоціації направлено профільному Комітету Верховної Ради України.

НОВИНИ

Оголошено набір на безкоштовне навчання для психологів

Дописи 1 1

Міністерство у справах ветеранів оголосило набір на безкоштовне навчання для психологів, що працюють з ветеранами та включені до Реєстру суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги Мініветеранів.

У Житомирі відзначили День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

У Житомирі відзначили День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війніЦього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Наша держава приєдналася до європейської традиції відзначення цієї дати. Це день  вшанування пам'яті кожного, хто боровся з нацизмом та загинув або постраждав від бойових дій.

Володимир Ширма взяв участь у регіональній конференції «Стратегічне планування: від затвердженого документа до успішного впровадження»

Володимир Ширма взяв участь у регіональній конференції «Стратегічне планування: від затвердженого документа до успішного впровадження»Сьогодні, 7 травня, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма долучився до підсумкової конференції «Стратегічне планування: від затвердженого документа до успішного впровадження» за участі громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».