За період з 2 січня до 30 травня 2014 року до Житомирської обласної ради надійшло 17 запитів на інформацію.

Із них:

9 запитів – від приватних громадян;

8 запитів – від юридичних осіб.

Здебільшого запитувачі на інформацію зверталися до обласної ради шляхом електронного листування (11) і в такий самий спосіб отримували відповіді.

6 запитів за цей період надійшло звичайним поштовим зв’язком. Деякі листи надіслано одночасно і електронною, і звичайною поштою. Були  листи, які громадяни принесли особисто.  

Більшість запитів на інформацію – від жителів Житомира та області (1 – з Бердичівського, 1 – з Радомишльського районів). 2 запити – із Києва.

Серед запитувачів на інформацію – працівники місцевих засобів масової інформації, представники громадських організацій та рухів, аналітичних центрів та інші. Водночас майже половина запитувачів не вказують свою професійну діяльність. Колективних звернень за цей період не було.

  У зверненнях запитувачі на інформацію, зокрема, цікавилися переліком автомобільних доріг області, ремонт яких здійснюватиметься в нинішньому році за кошти обласного бюджету; видатками для утилізації отрутохімікатів на 2014 рік, які знаходяться на території області.

 Розглянуто запит щодо дій керівництва обласної ради із виконання програми «Питна вода». Викликала цікавість у запитувачів інформація про якість відвідування депутатів обласної ради пленарних засідань сесій та засідань постійних комісій обласної ради.

Надавалася інформація про загальну кількість громадських організацій в області; кількість організацій, які орендують площі в КП «Готельний комплекс «Україна», і, зокрема, чи справно вони виконують свої фінансові зобов’язання перед обласним бюджетом. Надходили запити про доходи керівників обласної ради, вакантні місця в обласній раді та іншу тематику.

На всі запити та звернення було своєчасно надано належні відповіді.  Для підготовки більш повної та фахової відповіді деякі звернення надсилалися у відповідні департаменти, управління обласної державної адміністрації чи інші відомства.

Крім запитів на інформацію, до обласної ради надходили звернення, запитання від жителів області на сайт обласної ради через інтерактивну рубрику «Запитання до керівництва».