DSC07961Проєкт бюджету, основного фінансового документу Житомирської області, пройшов погодження у постійних комісіях обласної ради.

У понеділок, 21 грудня проєкт бюджету та програми соціально-економічного розвитку схвалили депутати постійної комісії з питань бюджету та фінансів, комунальної власності та майнових відносин, а також президія облради.
«Нас всіх об’єднує велике бажання, щоб Житомирщина стала економічно потужним регіоном і тут були створені найкращі в країні умови для ведення бізнесу. Ми підтримуємо конструктивний діалог для відстоювання нашої громади і прийняття збалансованого бюджету», - прокоментував голова обласної ради Володимир Федоренко, який взяв участь у засіданні комісії.
Депутати затвердили ключові програми та рішення більше 40 питань.
Безпека і захист. Поки на сході триває збройний конфлікт, військовим частинам Збройних Сил та обороні потрібна допомога місцевої влади. В обласному бюджеті закладені кошти на підтримку учасників АТО/ООС та героїв Небесної сотні, сімей загиблих. На засіданні бюджетної комісії були присутні матерів загиблих воїнів, воїни АТО, представники громадських об’єднань, які представляють інтереси українських захисників.
Економіка. Після складного 2020 року передбачається відновлення економіки в 2021 році. Водночас обласна рада працюватиме над створенням умов для економічного зростання і ведення підприємницької діяльності, розвитку інвестиційних проєктів. Бюджетна підтримка буде спрямована на програми розвитку агро-промислового комплексу і туризму.
Соціальна сфера. Затверджені програми для зміцнення здоров’я населення, оздоровлення дітей, підтримки сім’ї та гендерної рівності, протидії домашньому насильству. Обласний бюджет є соціально орієнтованим.
Культура і спорт. Депутати підтримали відновлення та збереження об’єктів культури на території області. Також в бюджеті передбачені кошти на підтримку спорту. Пріоритетом програми розвитку фізичної культури та спорту наступного року стане олімпійський рух. 10 спортсменів з Житомирщини включені до резерву національної збірної на Олімпіаді в Токіо, і їх підготовка буде підтримуватися з обласного бюджету зокрема.
Після погодження в комісіях, проєкт бюджету буде винесений на обласну сесію 24 грудня.

DSC07961

DSC07975

DSC08033

DSC08061

DSC08098DSC08879

DSC08980

DSC08951