DSC0044723 грудня у Головному управлінні Нацполіції області презентували ініціативи з впровадження системи відеоспостереження «Безпечна громада». 
 
Участь у зустрічі зі ЗМІ взяли голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та начальник Головного управління Нацполіції в області Юрій Олійник. 
 
Голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко звернув увагу на те, що нова система допоможе зберегти найцінніше – людське життя, а також сприятиме попередженню злочинів та кращому розкриттю правопорушень. 
 
Крім того, за словами Володимира Федоренка, система інтелектуальної відеоаналітики допоможе у підвищенні економічної безпеки – наприклад, якщо камери будуть фіксувати перевезення незаконних лісоматеріалів або вирубку лісів. «Сподіваюсь уже у недалекому майбутньому ми встановимо камери відповідного рівня на усіх автошляхах та в’їздах-виїздах до лісових масивів. І можливості нелегального перевезення від місць злочинної вирубки  зведуться нанівець уже на стадії задуму. Економічна безпека важлива для інвестиційного клімату області», - зазначив Володимир Федоренко. 
 
Житомирщина є перспективним регіоном  для запровадження технологій та елементів інтелектуальної транспортної системи. Загалом на Житомирщині встановлено 537 засобів візуального спостереження. Дві третини з них в автоматизованому режимі передають зображення до Ситуаційного центру Головного управління Нацполіції в області.  З моменту встановлення камер кількість крадіжок зменшилась у 4 рази, випадків хуліганства стало у 2 рази менше.  
 
Область переходить на комплексні цифрові рішення, які принесуть користь громаді і підвищать ефективність роботи правоохоронних органів та сервісних служб.
DSC00288
 
DSC00372
 
DSC00381
 
DSC00390
 
DSC00419
 
DSC00427
 
DSC00447
 
DSC00487