DSC00436Про це на засіданні бюджетної комісії проінформував Вадим Турський, заступник директора департаменту фінансів обласної державної адміністрації. Зокрема, у 2020 році,  в обласному бюджеті власні доходи становили 1284,3 млн грн та трансфертів 2622,5 млн грн. Найбільшу частину у структурі доходів загального фонду у 2020 році у відсотковому співвідношенні становили податки на доходи фізичних осіб,  а саме 84,84 %, 962,3 млн грн, відповідно. Видатки по загальному фонду, без урахування трансфертів найбільші були на галузь освіти – 47,20 %.

Участь у роботі комісії взяли голова обласної ради Володимир Федоренко разом заступниками Олегом Дзюбенком та Володимиром Ширмою і перша заступниця голови обласної державної адміністрації Наталія Остапченко.

Присутні заслухали Іллю  Гулеватого - заступника начальника Головного Управління Національної поліції в Житомирській області щодо проєкту рішення Про Комплексну програму  забезпечення  охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки та порядку у  Житомирській області  на 2021-2025 роки.  Дана програма передбачає: встановлення у громадських місцях засобів відеоспостереження із виведенням зображення до  підрозділів поліції, приведення у належний експлуатаційний стан захисних споруд цивільного захисту, облаштування поліцейських станцій, проведення ремонту приміщень для забезпечення службовими приміщеннями дільничних офіцерів поліції, поліцейських офіцерів громади та членів громадських формувань. Детальніше з проєктом рішення можна ознайомитись тут.

Члени постійної комісії з питань бюджету та фінансів підтримали звернення депутатів обласної ради до кабінету Міністрів України щодо необхідності фінансування робіт у сфері поводження з небезпечними відходами. Так, депутати виявили стурбованість ситуацією, яка склалася у Житомирській області щодо фінансування робіт у сфері поводження з небезпечними відходами (зберігання, захоронення та утилізації заборонених і непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (далі - ХЗЗР). Тому, без державної підтримки, лише коштом місцевих бюджетів та з екологічних фондів, здійснити роботу, що описана у зверненні неможлива, а стан зберігання ХЗЗР призводить до погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації та зростання соціальної напруги серед населення області.  «Враховуючи вищезазначене, звертаємося з проханням посприяти у  розв'язання питання щодо здійснення фінансування робіт з утилізації або впровадження механізму централізованого вивезення небезпечних відходів за кордон»- йдеться у зверненні. Було також підтримано депутатами ряд інших звернень до центральних органів влади щодо проблемних питань області.

Присутні розглянули ряд звернень від комунальних установ та закладів Житомирської обласної ради щодо фінансової підтримки. «На жаль, бюджет не може витримати усіх вказаних у зверненнях питань. Проте будемо враховувати усі побажання. Усі озвучені питання будуть розподілені на першочергові та другорядні. Те, що можемо зробити – будемо допомагати, решту – перенесемо на наступні роки при формуванні бюджету», - зазначив голова бюджетної комісії.

В цілому депутати опрацювали понад 30 питань порядку денного. Детальніше про роботу комісії у відео: 

 

DSC00335

DSC00587

DSC00513

DSC00335

DSC00335

DSC00335

DSC00335

DSC00335

DSC00335

DSC00335

DSC00335

DSC00335

DSC00335

DSC00335

DSC00335

DSC00335