DSC 0282Відсьогодні у ще двох громадах почнуть працювати поліцейські офіцери громади. У Житомирі за участі заступника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка відбувся урочистий запуск проєкту «Поліцейський офіцер громади» на території Житомирської та Іршанської територіальних громад.

Вітали учасників проєкту голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко,  заступник Голови Національної поліції України Фацевич Олександр, начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник, голова Житомирської міської ради Сергій Сухомлин, голова Іршанської селищної ради Сергій Сахненко, представники місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

«Сьогодні у Житомирі відбувається надзвичайно важлива подія. Я навіть сказав би історична. Поліцейський офіцер громади – це не просто наступний крок у реформі Національної поліції, це величезна можливість для Житомирщини стати справжньою територією безпеки.  Дуже важливо, що це буде окремий офіцер, який не тільки працюватиме на території громади, але й житиме там. Він доступний для населення, постійно знаходиться поруч з людьми, максимально інтегрований у громаду та орієнтований на потреби людей. Це більш тісна співпраця та більший акцент на запобіганні правопорушенням. Вітаю Житомирську та Іршанську громади, які стали першими. Однак, переконаний, що особливо важливо впровадити цей проєкт у віддалених населених пунктах. Почувати себе у безпеці має кожен житель нашої області. Життя людини – наш найвищий пріоритет», - сказав Володимир Федоренко.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» впроваджується на території держави, як нова форма реалізації принципу взаємодії з населенням на засадах партнерства.  До даного проєкту залучаються міжнародні партнери (Консультативна місія Європейського Союзу в Україні, уряди Канади та США) з метою надання міжнародної технічної допомоги, зокрема проведення тренінгів та навчальних курсів  підвищення кваліфікації  ДОП.

На території Житомирської області впровадження проєкту стартувало в минулому році.  Відбір пройшло 14 кандидатів, з яких 12 до Житомирської ТГ та 2 до Іршанської ТГ.

Під час урочистостей заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко та заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич вручили поліцейським офіцерам громад сертифікати про закінчення навчання та зброю, а голова Житомирської міської ради Сергій Сухомлин  і голова Іршанської селищної ради Сергій Сахненко вручили ключі від службових автомобілів.

Крім того, у своїй роботі поліцейські офіцери громад оснащуються планшетами та нагрудними відеореєстраторами.

На завершення учасники заходу оглянули поліцейську станцію Житомирської громади, яка розташована у приміщенні Першого  Центру надання адміністративних та соціальних послуг «Прозорий офіс».

Довідково.

На даний час, в Харківському національному університеті внутрішніх справ проходять навчання 5 працівників, які після закінчення стануть поліцейськими офіцерами громад  у Вільшанській, Миропільській (по 2 ПОГ) та Станишівській (1 ПОГ) територіальних громадах.  Також на даний час проходить конкурсний відбір кандидатів на поліцейських офіцерів громади в Чуднівську (2 ПОГ) та Оліївську (1 ПОГ) територіальні громади. Анкети на участь в конкурсі подали 10 працівників поліції (6 в Оліївську та 4 в Чуднівську ТГ).  Так, 26 травня поточного року кандидати будуть проходити тестування на знання законодавства, на логіку та психологічні тести.

DSC02039

DSC 0350

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044

DSC02044