DSC0248625 травня під співголовуванням голови обласної ради Володимира Федоренка та голови обласної державної адміністрації Віталія Бунечка відбулось засідання Ради з питань залучення інвестицій при облдержадміністрації.

Участь у заході також взяв голова Житомирської міської ради Сергій Сухомлин та заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Градівський.

За словами голови обласної ради, для Житомирщини надзвичайно важливо підтримувати існуючий бізнес регіону та створювати сприятливі умови для залучення додаткових можливостей у напрямку розбудови інвестицій у Житомирській області.

«Залучення інвестицій для Житомирщини – надважливе питання. Адже тільки завдяки активній співпраці з бізнесом, ми зможемо зробити потужний ривок уперед: підняти економіку, створити нові робочі місця, розвинути туризм, отримати значний прибуток до бюджету у виглядів податків та спрямувати ці кошти на розбудову інфраструктури та поліпшення життя жителів нашої області. Це наш єдиний надійний шлях до процвітання», - зазначив Володимир Федоренко.

Члени ради  заслухали інформацію про реалізацію інвестиційного проєкту з будівництва ТОВ «НПЦ Сервіс» насіннєвого заводу із виробництва якісного посівного матеріалу за світовими стандартами «Агрокомплекс - зернонасіннєва фабрика», а також про 2 нові інвестиційні проєкти:

  • створення цеху з сушки та заморозки фруктів ТОВ «Беріфуд»
  • «Будівництво кар’єру з видобутку бурих руд» AAZ Trading Co

Із представниками ТОВ «Беріфуд» та AAZ Trading Co Житомирська облдержадміністрація та установа «Агенція регіонального розвитку Житомирської області» підписали меморандуми про співпрацю.

З інформацією про залучення інвесторів через прозорі процедури продажу об’єктів малої приватизації під час засідання виступила заступник начальника РВ – начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Житомирській області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях Наталія Омельченко.

Крім того члени ради заслухали звіт про стан виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками попереднього засідання ради з питань залучення інвестицій при облдержадміністрації 12.10.2020, а також представників інвесторів щодо проблемних питань їх діяльності на території області.

Зокрема, ТОВ «Кромберг енд Шуберт ЖУ» просить сприяння в облаштуванні біля підприємства (с. Оліївка, вул. Садова) зупинки міського транспорту.

Цілий ряд проблемних питань назвав представник ТОВ «Тесла Енерго».  Вони стосуються зобов’язань держави у сфері альтернативної енергетики, управління відходами, оренди землі, прокладення підземних кабельних ліній тощо.

На завершення для учасників заходу будо анонсовано проведення Житомирського інвестиційного форуму «Полісся Інвест», який має відбутися у жовтні 2021 року.

Довідково.

На сьогоднішній день у Житомирську область інвестовано понад 459 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій.

Найбільш привабливою для інвесторів була:

  • • промисловість, куди за весь період інвестування вкладено 202,3 млн дол. прямих інвестицій (82,1% загального обсягу),
  • • зокрема 188,9 млн дол. – у переробну промисловість.
  • • У сільське, лісове та рибне господарство спрямовано 21,6 млн дол., або 8,8% загального обсягу прямих інвестицій,
  • • у сферу операцій з нерухомим майном – 12,2 млн дол. (4,9%).

Інвестиції надійшли від нерезидентів із 51 країни світу, переважна більшість (88,5% загального обсягу) – із країн ЄС.

DSC02486

DSC02486

DSC02486

DSC02486

DSC02486

DSC02486

DSC02486

DSC02486

DSC02486

DSC02486

DSC02486

DSC02486

DSC02486

DSC02486