3З державними прапорами, квітами та сльозами щастя зустрічали в аеропорту «Бориспіль» українських спортсменів, що приймали участь в змаганнях Ігор ХХХІІ Олімпіади в Токіо 2020.

Голова обласної ради Володимир Федоренко, голова обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, директор департаменту культури, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації Максим Обшта та начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА Світлана Ярмолицька урочисто зустріли вихованку комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради Анастасію Четверікову, яка завоювала срібло на Олімпіаді з веслування на каное-двійка (500 м) разом із спортсменкою Людмилою Лузан.

«Гордість переповнює разом з емоціями! Захоплююсь, вітаю та дякую. Ми гідно зустріли нашу спорстменку, з достойним сюрпризом, проте це згодом… Вірю, що ми ще не раз будемо з таким же шаленим захопленням вболівати за наших олімпійців, зокрема з Житомирщини! Тільки вперед до нових вершин! А ми, як влада, будемо і надалі відновлювати спортивну інфраструктуру. Розвиваємо спортивну Житомирщину разом!», - зазначив Володимир Федоренко.

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Токіо тривали на спортивних аренах з 23 липня по 8 серпня.

Україна завоювала місце у ТОП-20 серед 206 країн-учасниць за загальною кількістю здобутих нагород.

153 українські спортсмена, які вийшли на старт, вибороли 19 олімпійських медалей (1 золоту, 6 срібних та 12 бронзових).

Ще 23 українця зупинились буквально в кроці від п'єдесталу, посівши 4-6 місця у фінальних змаганнях.

1

1

1

1

1

1

1