Обласна рада завершила роботу 12-ої сесії

Сьогодні, 7 грудня, відбулось пленарне засідання 12-тої сесії Житомирської обласної ради восьмого скликання, на якому був присутній 41 депутат. Засідання пройшло під головуванням заступника голови обласної ради Володимира Ширми та за участі начальника ОВА Віталія Бунечка.

Засідання розпочалося з Державного Гімну у виконанні Поліського академічного ансамблю пісні і танцю «Льонок». 

Опісля депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих внаслідок збройної агресії росії проти України. 

У ході засідання відбулось вручення державних нагород. 

За значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм Указом Президента України від ЗО вересня 2022 року № 676/2022 присвоєно почесні звання: 

«Заслужений працівник освіти України» Горбалюк Марії Йонашівні - директорці Ярунської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новоград-Волинського району; 

«Заслужений вчитель України» Данилюк Олесі Іванівні - учительці Миропільського ліцею Житомирської області. 

Також під час засідання сесії відбулась церемонія нагородження з нагоди Дня місцевого самоврядування , який відзначається в Україні 7 грудня. 

Представники місцевого самоврядування області були відзначені відомчими відзнаками Житомирської обласної ради та Почесними відзнаками начальника ОВА.. 

Відзнакою Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» нагороджений Рибинський Ігор Євгенович, депутат Житомирської обласної ради, генеральний директор Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради. 

Також Грамотою Житомирської обласної ради були нагороджені

  • Чернявський Павло Петрович, депутат обласної ради; 
  • Жабокрицький  Євгеній Вікторович, депутат обласної ради; 
  • Довгополий Юрій Дмитрович, депутат обласної ради; 
  • Сорока Віталій Анатолійович, депутат обласної ради; 
  • Загривий Артур Леонідович, голова Новоград-Волинської районної ради; 
  • Димидюк Людмила  Вікторівна, депутат Бердичівської районної ради, начальник Бердичівської районної військової адміністрації; 
  • Ясюнецький Олексій Олексійович, депутат Житомирської районної ради; 
  • Поліщук Олена Олександрівна, депутат Житомирської районної ради; 
  • Яремчук Сергій Казимирович, депутат Новоград-Волинської районної ради. 

Також з нагоди Дня місцевого самоврядування, за визначні особисті заслуги у сприянні соціально-економічному і культурному розвитку області, високі досягнення в професійній діяльності, вагомий внесок у створення матеріальних, культурних і духовних цінностей, плідну громадську діяльність Почесною Грамотою Української Асоціації районних та обласних рад був нагороджений Олександр Ющенко,депутат Житомирської обласної ради, генеральний директор ПП "Меблева фабрика "Мірт".

Опісля святкової частини депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. У ході засідання депутатами було розглянуто та підтримано всі 38 питань, які були внесені на розгляд сесії. 

Перелік питань для розгляду на 12-й сесії обласної ради восьмого скликання:

  1. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 №13 «Про Регламент обласної ради VIII скликання», зі змінами.
  2. Про Меморандум між Житомирською обласною радою, Житомирською обласною військовою (державною) адміністрацією і Житомирською міською радою.
  3. Про розміщення тимчасово вільних коштів обласного бюджету Житомирської області на депозитах, а також шляхом придбання державних цінних паперів.
  4. Про обрання представників громадськості у склад поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Житомирській області.
  5. Про обрання представників громадськості у склад поліцейської комісії Управління поліції охорони в Житомирській області.

Питання комунальної власності:

  1. Про надання дозволу на списання основних засобів.
  2. Про надання дозволу на списання медичного обладнання.
  3. Про надання згоди на передачу майна в суборенду.
  4. Про затвердження передавального акта комунального некомерційного підприємства «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради.
  5. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.
  6. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 14.07.2022 №435 «Про передачу у комунальну власність Овруцької міської територіальної громади автотранспортних засобів».
  7. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради з питань оренди.
  8. Про переукладення контракту з Охотенко С.В.
  9. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 14.07.2022 № 406 «Про припинення комунального закладу «Обласна бібліотека для юнацтва» Житомирської обласної ради реорганізувавши його шляхом приєднання до Обласної бібліотеки для дітей» Житомирської обласної ради.
  10. Про затвердження передавального акта комунального закладу «Обласна бібліотека для юнацтва» Житомирської обласної ради.
  11. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Обласної бібліотеки для дітей та юнацтва Житомирської обласної ради.
  12. Про затвердження передавального акта дитячо-юнацької спортивної школи Житомирської обласної ради.
  13. Про затвердження передавального акта комунального закладу позашкільної освіти «Житомирська обласна дитячо-юнацька спортивна школа «Юність» Житомирської обласної ради.
  14. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту Денишівської спеціальної школи Житомирської обласної ради.
  15. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту Березівської спеціальної школи Житомирської обласної ради.
  16. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту Житомирської спеціальної школи № 2 Житомирської обласної ради.
  17. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Звягельського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Житомирської обласної ради.
  18. Про затвердження передавального акта комунального некомерційного підприємства «Обласний спеціалізований будинок дитини» Житомирської обласної ради.
  19. Про затвердження передавального акта комунальної реабілітаційної установи «Обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю» Житомирської обласної ради.
  20. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 14.07.2022 № 404 «Про припинення КРУ «Обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю» Житомирської обласної ради реорганізувавши її шляхом приєднання до КНП «Житомирський обласний будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради.
  21. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Житомирський обласний будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради.
  22. Про припинення права користування та надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Спеціалізоване мисливське господарство «Сушки».
  23. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько – рибальський клуб «Березники».
  24. Про припинення права користування та надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Спеціалізоване мисливське господарство «Лісомир».
  25. Про припинення права користування мисливськими угіддями ДП «Баранівське лісомисливське господарство» та надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Форест Полісся-22».
  26. Про затвердження місцевих схем формування екологічної мережі Житомирського та Бердичівського районів Житомирської області.
  27. Про оголошення об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.
  28. Про затвердження проєктів землеустрою та надання земельних ділянок.
  29. Про надання згоди на затвердження технічної документації із землеустрою.
  30. Про прийняття земельних ділянок у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  31. Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою.
  32. Про затвердження Порядку розгляду заяв сільськогосподарських товаровиробників про наявність обставин непереборної сили.
  33. Про заборону діяльності релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви московського патріархату.

Фотозвіт сесії тут.