Житомирський онкодиспансер забезпечений усім необхідним для стабільної роботи під час надзвичайних ситуаційВ умовах повномасштабної війни та на випадок енергетичних кризових ситуацій КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» забезпечений усіма необхідними засобами для безперебійної роботи та надання медичних послуг пацієнтам. Йдеться про забезпечення закладу теплом, водопостачанням та резервними джерелами електроживлення.

Як розповів директор онкодиспансеру Ігор Сабадаш, наявність альтернативних джерел енерго-, тепло-, водопостачання – це обов’язкова умова, щоби заклад продовжував стабільно працювати в умовах надзвичайних ситуацій та у повному обсязі надавав медичну допомогу онкохворим.

«На випадок відключення електроенергії у нас є резервні джерела живлення – два потужних дизельних генератори. Один з них ми нещодавно отримали від Товариства Червоного Хреста України, за що їм дуже вдячні. Завдяки цьому повністю забезпечено безперебійне електропостачання всіх відділень та корпусів закладу. Також збудована та введена в експлуатацію свердловина, яка під’єднана до генератора. Тож заклад постійно з водою. Ми маємо автономну котельню, тому наші пацієнти завжди перебувають у теплих приміщеннях. Враховуючи все це, можу запевнити, що заклад повністю готовий для автономного функціонування при різних критичних ситуаціях. Безпека та комфортні умови для лікування наших пацієнтів для нас дуже важливі», – розповів Ігор Сабадаш.

Варто відмітити, що на обліку Житомирського обласного онкодиспансеру перебуває понад 34,8 тис. хворих на онкологічні захворювання. З початку російської агресії до закладу звернулось за медичною допомогою понад 500 онкопацієнтів з інших регіонів, які були змушені переїхати в нашу область із зони активних бойових дій.

Звертаємо увагу, що записатись на консультацію до лікаря можна на сайті Житомирського обласного онкодиспансеру https://bit.ly/3xKGe1y або зателефонувати з 09-00 до 16-00 до реєстратури закладу за номерами телефонів: +38 (0412) 43-42-09, +38 (068) 98-77-834.

Джерело: Пресслужба КНП "Житомирський обласний онкологічний диспансер" Житомирської обласної ради