У Житомирі вшанували памʼять Великого Кобзаря Тараса Шевченка Цьогоріч Україна відзначає 210-ту річницю з Дня народження видатного українського поета, прозаїка, художника, національного героя і пророка - Тараса Григоровича Шевченка.

Сьогодні, 9 березня, в обласному центрі біля памʼятника Тарасу Шевченку відбувся урочистий меморіальний захід, за участі заступника голови Житомирської обласної ради Володимира Ширми, депутаток обласної ради Тетяни Парфентієвої та Ірини Дячук, начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка і його заступника Юрія Денисовця, представників Житомирської міської ради, громадськості, ЗМІ.

На початку заходу присутні разом з оркестром 199 навчального центру Десантно-штурмових військ ЗСУ  виконали Гімн України та вшанували хвилиною мовчання памʼять загиблих захисників нашої держави.

Під час урочистостей лунали слова Великого Кобзаря. Його вірші декламували студенти Житомирського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка. Академічний ансамбль пісні і танцю «Льонок» виконав пісню «Реве та стогне Дніпр широкий» на шану відомому на весь світ українцю.

Опісля учасники заходу поклали квіти до памʼятника Тарасу Шевченку.