Депутатська група «Рівні можливості» обговорила перспективні плани роботи7 березня відбулося засідання депутатської групи з гендерних питань «Рівні можливості» Житомирської обласної ради, під час якого представниці обʼєднання обговорили плани роботи на перше півріччя 2024 року. 

Зокрема, депутатки планують провести гендерний аудит безпеки територій навчальних закладів області, а також моніторинг та аналіз потреб різних верств населення, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, у віддалених громадах Житомирщини. 

До того ж у план роботи  включили питання про створення гендерного портрета Житомирської області. 

Під час зібрання представниці обʼєднання також обговорили питання першої психологічної допомоги при гендерно зумовленому насильству. 

Крім того, заслухали презентацію досвіду роботи Центру гендерної освіти  Державного університету "Житомирська політехніка" від очільниці центру Оксани Литвинчук та обговорили майбутню співпрацю.

Центр гендерної освіти – науково-дослідний осередок Державного університету «Житомирська політехніка». Діяльність Центру спрямована на впровадження гендерної рівності, виховання гендерної свідомості, захист рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, створення умов для їх особистої та соціальної самореалізації. Центр надає консультативну допомогу, займається тренінговою діяльністю, розробляє інформаційно-методичну продукцію та проводить наукові дослідження.

Під час засідання ще однією темою для обговорення було опитування до 8 березня, яке провели депутатки з метою підвищення обізнаності про Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир.

Насамкінець засідання голова   депутатської групи з гендерних питань «Рівні можливості» Людмила Кицак привітала жіноцтво з Міжнародним днем боротьби за жіночі права і міжнародний мир, а також побажала кожній наснаги у її праці та боротьбі за реальну жіночу рівність у всіх сферах суспільства.