Як створювати проєкти у громадах: новий освітній серіал від Дія.ОсвітаАктивна цифровізація громад — один з пріоритетів Мінцифри. Без цього неможливий швидкий розвиток економіки та інфраструктури регіонів. Крім того, цифровізація дає змогу швидко реагувати на виклики повномасштабної війни. Тому важливо допомогти громадам створювати цифрові проєкти. 

Мінцифра спільно з Українською академією лідерства, EasyBusiness та Центром економічного відновлення презентували освітній серіал «Як створювати проєкти у громадах». Він складається з 13 серій та має покроковий алгоритм дій, який допоможе активній молоді змінювати громади по всій Україні. Серіал вже доступний на Дія.Освіта.

«Цифрова трансформація регіонів — одна з пріоритетних цілей Мінцифри. Команди CDTO — заступників із цифровізації — реалізували понад 200 проєктів у регіонах, з них 30 — це корисні сервіси для громад, як-от е-кабінет ветерана, е-черга в ЦНАПАх, чатботи для пошуку роботи, інструменти е-демократії. Новий освітній серіал дасть змогу залучити більше лідерів на місцях та масштабувати кількість ефективних проєктів на рівні громад», — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан

Кожна із серій описує окремий крок до реалізації змін — від теоретичних знань до  практичних порад з основ проєктного менеджменту. Під час перегляду глядачі отримають практичні поради та шаблони — від виявлення ключових проблем та потреб до пошуку оптимальних рішень, ефективного планування й управління ресурсами. А також дізнаються:

  • як виявити потреби людей навколо та знайти оптимальне рішення;
  • як шукати ресурси та фінанси для проєкту;
  • як ефективно спланувати, реалізувати й завершити проєкт;
  • як використати здобуті знання на практиці.

«Освітній серіал — продовження проєкту "Впливові", завдяки якому 150 локальних лідерів з громад по всій Україні набули практичного досвіду в розробці проєктів для розвитку своїх громад. Паралельно з тим, як проєкт набирав обертів, ми бачили все більший відгук і запит з регіонів на навчання та менторство. Саме тому вирішено зробити загальнодоступною ту інформацію, яку отримували учасники проєкту, щоб кожен умотивований і небайдужий до долі своєї громади українець зрозумів, що особисто він може ініціювати реальні зміни. Це найбільша цінність і цього проєкту, і всіх, які робить Українська академія лідерства, — показати, що кожен може впливати на розвиток свого міста, регіону та України загалом», — прокоментував керівник проєкту «Впливові», проєктний менеджер Української академії лідерства Богдан Кохан.

«Команда EasyBusiness вже близько 10 років працює над проєктами для розвитку країни та віднедавна — трансформацією регіонів та громад. Так, освітній серіал “Як створювати проєкти у громадах” — удосконалена версія курсу, який пройшли більш ніж 150 молодих людей з 25 громад. Частина з них вже успішно впроваджує проєкти. Ми певні, що поява серіалу на Дія.Освіта допоможе залучити ще більше активної молоді, яка прагне покращити свій регіон», — відмітив проєктний менеджер ГО EasyBusiness Ярослав Жидик.

Переглядайте освітній серіал за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/how-to-create-projects-in-communities 

Після проходження курсу зможете отримати сертифікат.

Освітній серіал «Як створювати проєкти у громадах» створено для платформи Дія.Освіта з ініціативи Мінцифри та проєкту «Впливові», який реалізує ГО «Українська Академія лідерства» в партнерстві з EasyBusiness та Центром економічного відновлення і став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього освітнього серіалу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України