Фото 11.05.21 загальне

Консультативна рада відбулась під головуванням Дмитра Разумкова  при Верховній Раді України 11 травня.  Ключовим питанням, що зібрало усіх,  стало завершення реформи децентралізації.

 

 

Голова Парламенту чітко озвучив, що дане питання залишається пріоритетним для Верховної Ради. 

"Завдяки децентралізації місцеві органи влади отримали більше можливостей для розвитку своїх регіонів. Проте разом з повноваженнями зросла і відповідальність. Реформа надважлива, проте потребує вдосконалення та доповнення",- під час зустрічі сказав Володимир Федоренко.

Очільник області також озвучив на засіданні пропозиції та проблемні питання громад  з питань формування місцевих бюджетів, що були напрацьовані спільно.

Також, під час зустрічі, Головою Парламенту було повідомлено присутнім, що  законопроєкт щодо діяльності індустріальних парків (№4416-1), ухвалено за основу. 

"Цей законопроєкт - шалений поштовх для розвитку громад. Інвестиції для регіону, що дозволять розвивати Житомирщину. Щодо децентралізації та її завершення, так, питань багато, але я бачу конструктивну розмову, порозуміння та підтримку з боку Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та усього депутатського корпусу",- резюмував Володимир Федоренко.

Також, голова обласної ради  взяв участь у засіданні Української асоціації районних та обласних рад, що відбулось під головуванням  Сергія Чернова.  На заході усі учасники озвучили проблеми, пропозиції та напрацювали загальну позицію Асоціації щодо завершення реформи.

Фото 11.05.21 загальне

Фото 11.05.21 загальне 3

середній