DSC08925В обласній раді відбулась зустріч представників депутатських фракцій з питань придбання лінійного прискорювача для Житомирського обласного онкологічного диспансеру Житомирської обласної ради.

Спільне розпорядження про  утворення робочої групи щодо даного питання було підписано 25 березня головою обласної ради Володимиром Федоренко та головою Житомирської обласної державної адміністрації Віталієм Бунечко.

Участь у засіданні взяли голова обласної ради Володимир Федоренко, перший заступник голови обласної ради Олег Дзюбенко, перший заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Остапченко, депутати та представники компанії-інвестора.

«Придбання надсучасних лінійних прискорювачів для обласного онкологічного диспансеру – надважливе питання для Житомирщини! Це дасть можливість лікування онкохворих на вищому рівні, продовжить життя багатьох з них та зменшить смертність. Україна посідає друге місце в Європі за темпами поширення раку, а Житомирщина – перше місце в Україні. Наш регіон найбільше потребує реалізації цього проєкту. Питання придбання лінійного прискорювача два місяці обговорювалось під час засідань робочої групи і сьогодні область має реального партнера, який має досвід реалізації ідентичних проєктів у кількох країнах Європи, а Житомирщина має стати пілотним проєктом в Україні»

За словами директора КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Ігоря Сабадаша перемовини із інвестором вже активно ведуться, вивчаються всі документи та умови співпраці.

«Ми розглядали декілька варіантів придбання лінійного прискорювача і найбільш зрозумілий для мене був «бюджетний», але це не вирішило б проблему в комплексі. Для стабільного надання допомоги населенню нам потрібно 2 лінійних прискорювача та 2 бункера: один потребує реконструкції, інший має будуватись з нуля. А це понад 200 млн грн», - розповів Ігор Сабадаш.

Компанія готова не тільки поставити необхідне обладнання та розпочати будівництво бункерів, а й забезпечити лікарів проходженням тренінгів та навчань за кордоном. Зокрема у Лондоні, Швейцарії або  Угорщині.

«Інвестор виступає у ролі довгострокового партнера і це дуже важливо. А розпочати процедуру державно-приватного партнерства – спільне бачення та позиція всього депутатського корпусу обласної ради і керівництва ОДА. І за цим рішенням порятунок людських життів», - зазначив голова обласної ради.

Дане рішення буде винесено на розгляд сесії обласної ради.

Довідково. На обліку в КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради перебуває 22 тисячі жителів області. З них – 4 тисячі первинних хворих, 40% яких потребують променевої терапії.

DSC08860

DSC08860

DSC08860

DSC08860

DSC08860

DSC08860

DSC08860

DSC08860

DSC08860

DSC08860

DSC08860

DSC08860

DSC08860

DSC08860