img1586517267У Житомирі презентували кінострічку «Незламний – шлях до мрії» про видатного житомирянина Сергія Павловича Корольова. На прем’єрний показ завітали голова обласної ради Володимир Федоренко, житомирський міський голова Сергій Сухомлин, акторський склад, гості.

 

 

Художньо-документальну стрічку про життя та не легку долю  майбутнього видатного  вченого, організатора виробництва ракетно-космічної техніки Сергія Корольова зняв Петро Авраменко,  відомий житомирський режисер, заслужений артист України, радник голови обласної ради.

«Незламний.Шлях до мрії» - це третій фільм, що увійшов до проєкту «Видатні постаті Житомира», який розповідає про легендарні, цікаві, містичні та загадкові постаті Житомирщини. Перша стрічка у творчому доробку цього проєкту  – «Вогонь самопосвяти» про життя Олега Ольжича, друга - фільм «Де Шодуар?»  про історичну постать  барона Івана де Шодуара», - сказав Петро Авраменко.

«Це титанічна праця, що нам сьогодні презентована просто вражає. Всі актори, режисери, оператори  – житомиряни, навіть головний герой стрічки- Сергій Корольов – житомирян. Акторська гра – вражає, немає слів аби висловити своє захоплення. Художня стрічка показує нам головного героя не просто я, як відомого конструктора, а відкриває усю глибину його образу. Показує його страждання, незламність духу, велич…. Моєму захопленню немає меж», - зауважив Володимир Федоренко. «Сподіваюсь на продовження і ми ще не один раз будемо збиратись аби дивитись високопрофесійні художні стрічки про видатних жителів області».

Документально-художній фільм «Незламний. Шлях до мрії» знімався на замовлення департаменту освіти  міської ради за фінансової підтримки Житомирської міської ради.