У Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія Корольова

Сьогодні, 12 січня, у Житомирі урочисто відзначили 116-ту річницю від дня народження геніального конструктора ракет і космічних кораблів - Сергія Корольова.

Пам'ять видатного українського вченого вшанували покладанням квітів до пам’ятника С.П.Корольову, що в центрі міста, та до бюста С.П.Корольова біля Національного музею космонавтики. Затим урочистості продовжилися у самому музеї.

Участь у заходах взяли заступник голови обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом із заступниками, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, депутатка Житомирської обласної ради Людмила Кицак, представники виконавчого апарату Житомирської обласної ради, керівники структурних підрозділів Житомирської ОВА та міськради, громадськість, ЗМІ.

Довідково.

Сергій Павловича Корольов (1907-1966) -  український вчений, відомий конструктор ракет і космічних кораблів. Під його керівництвом було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, здійснено перший політ та вихід людини в космос. 

У 1938 році С.П. Корольов був необґрунтовано репресований і засуджений на тривалий термін ув’язнення. Спочатку відбував його на Колимі, а потім у Бутирській в'язниці. Звільнений у 1944 році.

З 1946 року і до кінця життя Корольов – Головний Конструктор балістичних ракет.

Під його керівництвом та за його безпосередньої участі розроблено ракети, за допомогою яких у 1957 році було запущено перший у світі штучний супутник Землі, а в 1961 році здійснено перший політ людини в космос. У 1965 році з розробленого Корольовим космічного корабля людина вперше вийшла у відкритий космос. Група вчених та інженерів під керівництвом Сергія Корольова розробила автоматичні космічні апарати, які досягли Місяця, Венери та Марса.

Досягнення Сергія Павловича Корольова у космічній галузі порівнюють із заслугами Ейнштейна у фізиці. Його ім’я було засекречене, тому у всіх матеріалах Корольова називали просто Генеральним конструктором.

У Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія КорольоваУ Житомирі відзначили 116-ту річницю з дня народження Сергія Корольова