Мінветеранів: Ветерани можуть отримати 16 тисяч гривень

Стартував спільний проєкт Мінветеранів і Червоного Хреста України з підтримки ветеранів, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни.

Від сьогодні можна подати заяву на отримання грошової допомоги на сайті eveteran.gov.ua.

Детальну інструкцію про це дивіться у відео:

Хто може отримати допомогу?

Проєкт поширюється на повнолітніх громадян України, яким відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Особи з інвалідністю І або ІІ групи внаслідок війни зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць. Виплати будуть здійснюватися протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги.

Більше про проєкт: https://bit.ly/3YSUf9h

Звертаємо вашу увагу, що подача заявки на отримання грошової допомоги – безкоштовна та заповнюється отримувачем самостійно. Не передавайте свої особисті дані третім особам!

Мінветеранів висловлює щиру вдячність партнерам. Так, технічна реалізація автоматичної послуги стала можливою завдяки підтримці Програми реінтеграції ветеранів, яку реалізує IREX за підтримки Державного департаменту США, у співпраці з «Проєкт підтримки Дія», що впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за підтримки Швеції (Embassy of Sweden in Kyiv), та проектом EU4DigitalUA, що фінансується Європейським Союзом.

Мінветеранів: Ветерани можуть отримати 16 тисяч гривень