Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта – рішення обласної ради від 22.11.12 №677 Про затвердження Положення про порядок формування і застосування тарифів на послуги, що надаються підприємствами спільної власності територіальних громад області”

 

Вид та назва регуляторного акта: рішення обласної ради від 22.11.12 №677 “Про затвердження Положення про порядок формування і застосування тарифів на послуги, що надаються підприємствами спільної власності територіальних громад області”.

Назва виконавця заходів з відстеження: управління майном виконавчого апарату обласної ради.

Цілі прийняття акта:

  • встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги, що надаються підприємствами спільної власності територіальних громад Житомирської області;
  • встановлення мінімального розміру рентабельності у тарифах на послуги, що надаються бюджетним установам.

 

Строк виконання заходів: з 21.11.16 по 30.12.16.

Тип відстеження: періодичне.

Методи одержання результатів відстеження: фактичні.

Кількісні та якісні значення показників результативності: за підсумками господарської діяльності у 2015 році підприємств спільної власності територіальних громад області, загальний фінансовий результат склав 19849,0 тис. грн чистого прибутку, тоді як за підсумками 2014 року цей показник склав 5048,1тис. грн чистого прибутку. Чистий прибуток комунальних підприємств збільшився у 2015 році на 14800,9 тис. грн.

 

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей: запровадження цього регуляторного акта дозволило підприємствам спільної власності територіальних громад області встановлювати самостійно економічно обґрунтовані тарифи на послуги, а також забезпечити беззбитковість надання послуг. На підставі показників періодичного відстеження результативності дії регуляторного акта можна зробити висновок про його ефективність та досягнення визначених цілей.

Заступник голови обласної ради                                                      М.О. Вілівчук