Положення
про заохочувальну відзнаку Житомирської обласної ради 
"Подяка голови Житомирської обласної ради"
( затверджено рішенням обласної ради від 05.04.07 №236, зі змінами, внесеними рішенням обласної ради від 15.12.11№380, від 19.09.13 № 996)

1. Заохочувальною відзнакою Житомирської обласної ради "Подяка голови Житомирської обласної ради" (далі - Подяка) відзначаються працівники за значні трудові досягнення у відповідній галузі чи сфері діяльності, які сприяють економічному, науково-технічному, соціально-культурному розвиткові Житомирської області, громадяни - за внесок у розвиток місцевого самоврядування області, у виховання дітей у сім'ї, за благодійно-гуманістичну і громадську роботу.

2. Подання про відзначення Подякою вноситься на ім'я голови ради заступниками голови, сільськими, селищними, міськими головами, головами районних рад, депутатами обласної ради, керівниками підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності.

3. У поданні зазначаються конкретні заслуги та трудові досягнення працівника, що стали підставою для порушення клопотання, та біографічні дані  працівника, додаються дані про наявність ідентифікаційного номера   нагородженої особи, а також вказується дата і місце проведення заходу по врученню Подяки.

4. Подання вноситься на ім'я голови ради через канцелярію виконавчого  апарату обласної ради за 30 днів до відзначення державного, професійного свята або ювілею особи. У разі подачі матеріалів з порушенням вимог, встановлених  даним  Положенням, вони повертаються  до  органу, що вніс подання.

5.   Рішення про відзначення Подякою приймається головою ради і оформляється розпорядженням голови обласної ради.

6.   Подяка вручається в урочистій обстановці головою обласної ради, або, за його дорученням, - заступниками голови ради.

Разом із Подякою нагородженому може вручатись подарунок вартістю до 300 гривень за наявності відповідного бюджетного фінансування, згідно з розпорядженням голови обласної ради.

7.   Підготовка тексту Подяки, проекту розпорядження, а також облік відзначених здійснюються в управлінні організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату Житомирської обласної ради.

8.   Повторне відзначення Подякою може бути не раніше, ніж через два роки.