ПОЛОЖЕННЯ
про Диплом Житомирської обласної ради
( затверджено рішенням обласної ради від 29.11.01, зі змінами, внесеними рішенням обласної ради від 15.12.11 № 379) 

1. Диплом Житомирської обласної ради (далі Диплом):

Кращий сільський голова;

Кращий селищний голова;

Кращий міський голова;

Кращий голова районної ради

є відзнакою і заохоченням сільських, селищних, міських голів, голів районних рад, які своєю працею зробили вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток села, селища, міста, району, у становлення та розвиток місцевого самоврядування, виявили високий професіоналізм.

2. Дипломом Житомирської обласної ради нагороджуються сільські, селищні, міські голови, голови районних рад на відзнаку Дня місцевого самоврядування (до 7 грудня). Ці виборні посадові особи нагороджуються Дипломом тільки один раз.

3. Висунення кандидатур для відзначення Дипломом здійснюється гласно, за ініціативою місцевих органів самоврядування та виконавчої влади.

4. Подання про відзначення Дипломом вносять до обласної ради на сільських, селищних, міських (міст районного значення) голів голови районних. рад.

Пропозиції щодо відзначення голів районних рад, міських голів (міст обласного значення) вносить виконавчий апарат обласної ради:

5. Подання та пропозиції. по відзначенню Дипломом подаються до обласної ради до 1 грудня. В поданні вказуються відомості про досягнення посадової особи місцевого самоврядування, а також домашня адреса та ідентифікаційний код.

6. Подання по відзначенню Дипломом розглядається заступником голови обласної ради, керуючим справами та доповідаються голові ради.

7. Рішення про нагородження Дипломом приймається головою (заступником голови ради - у разі відсутності голови) і оформляється розпорядженням.

8. Особам, нагородженим Дипломом, вручається цінний подарунок або грошова премія в розмірі до 300 грн. із занесенням прізвищ нагороджених до Книги Пошани обласної ради.

9. Вручення Диплома та грошової премії або цінного подарунка здійснюється в урочистій обстановці головою ради або за його дорученням заступником голови ради, керуючим справами.