Міжнародний день захисту дітей в Обласній бібліотеці для дітей та юнацтва В Обласній бібліотеці для дітей та юнацтва Житомирської обласної ради 1 червня відбувся ряд заходів до Міжнародного дня захисту дітей. Свято для юних читачів та їх батьків влаштували силами колективу бібліотеки спільно з партнерами.

Розпочали день бібліотекарі разом з колегами зі всієї України, долучившись до непересічної події – Дитячого бібліотечного молитовного сніданку. Цей захід зініціювала Національна бібліотека України для дітей. Традиції молитовних сніданків понад 70 років. Та саме Національна бібліотека України для дітей вперше не лише в Україні, а й у світі, запропонувала провести Дитячий бібліотечний молитовний сніданок.

Подія у Національній бібліотеці України для дітей об’єднала велику кількість поважних дорослих гостей та дітей із Києва та всіх областей нащої країни. В онлайновому режимі до заходу долучилися бібліотеки з усієї України.

Крім численної когорти дітей-читачів, до бібліотеки завітали представники Міністерства оборони України, Генерального штабу, Національної гвардії України, Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій, Міністерства культури та інформаційної політики України, органів влади Херсонського, Полтавського та Луганського регіонів, Національної спілки письменників України, бізнесу, а також капелани, депутати Верховної Ради України, громадські діячі, дипломати, письменники, волонтери…

Об 11.00 до бібліотеки завітали юні читачі, для яких влаштували яскраве свято "Книжкова круговерть у світ захоплень" за участю аніматорів з іграми, конкурсами, танцями, а також захоплюючими фокусами від відомого актора Валерія Городничого.

Веселими іграми та розвагами разом із потужною бригадою волонтерів з «Команди сильних» Всеукраїнського фонду «Соціальна адаптація незахищених верств населення» зустрічали бібліотекарі біля трьохсот юних читачів та гостей міста на вулиці Михайлівській. Бібліотекарі у костюмах казкових героїв влаштували цікаву шоу-програму «Об’єднані дружбою».

Завдяки волонтерам з «Команди сильних» діти переглянули шоу, підготовлене представниками моторуху нашого міста.

Представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Житомирської академії поліції в ігровій формі розповіли своїм глядачам про правила безпеки.

За підтримки місцевих меценатів дітлахи поласували морозивом і солодощами, переглянули фільми у кінотеатрі «Україна».

Яскраве музичне дійство у стінах бібліотеки для дітей та їх батьків створили артисти Житомирської обласної філармонії ім. Святослава Ріхтера. У концерті взяли участь відомі артисти, які з успіхом виступають в різних куточках України та зарубіжжя. Гості бібліотеки отримали позитивні емоції та захоплення від співу Академічної хорової капели «Орея» (художній керівник та головний диригент - заслужений діяч мистецтв України, заслужений діяч культури України Олександр Вацек), гри тріо «Філандо», а також музикантів Веніаміна Романька та Веніаміна Морозюка, солісток Поліського академічного ансамблю пісні і танцю «Льонок» ім. Івана Сльоти Наталії Бількевич (скрипка) та Інни Токарчук (бандура).

В.о. директора Обласної бібліотеки для дітей та юнацтва Житомирської обласної ради Світлана Гресь подякувала за плідну творчу співпрацю колективу та генеральному директору Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера Тетяні Руденькій.

Протягом дня тривала акція «Сердечко вдячності захиснику», під час якої виготовляли браслети-обереги для воїнів ЗСУ. Також кожен відвідувач мав змогу написати свої побажання нашим захисникам, які вже незабаром передадуть їм волонтери.

І звісно, бібліотекарі підготували книжкові виставки з кращими виданнями для дітей та молоді, які можна відвідати за адресами: вулиця Пушкінська, 36 та вулиця Михайла Грушевського, 9.

На завершення святкувань у стінах бібліотеки відбулася презентація художньої виставки дитячого еко-малюнку "Планета - наш рідний дім. Єднаймося браття", яку може відвідати кожен охочий.