Володимир Ширма привітав 199 навчальний центр Десантно-штурмових військ ЗСУ з річницею створення199-й навчальний центр ДШВ ЗСУ відзначив 8-му річницю з дня створення. З цієї нагоди заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма привітав особовий склад навчального центру та вручив цінні подарунки та відомчі відзнаки обласної ради.

Участь в урочистостях взяли також заступник начальника Житомирської ОВА Олександр Федько та заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Володимир Ширма подякував військовим за самовіддане служіння Україні та вагомий внесок у перемогу.

«Бійці десантно-штурмових військ завжди там, де найважче. Одні з перших відбивають ворожі дії, даючи гідну відсіч ворогу. Перемоги наших десантників народжуються тут, у навчальному центрі. Від імені всього депутатського корпусу обласної ради дякую за те, що навчаєте наших військових перемагати, за самовіддане виконання службового обовʼязку, відвагу, героїзм та визначний внесок у перемогу. Бажаю кожному військовому міцного здоров’я, сил, наснаги та щасливого повернення у родини з перемогою», - зазначив Володимир Ширма.

Довідково.
199-й навчальний центр - єдиний в Україні, який призначений для підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації особового складу для військових частин та підрозділів десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

За період функціонування 199 навчального центру підготовлено близько 54000 військовослужбовців, здійснено значну кількість міжнародних навчань. За участі військовослужбовців навчального центру успішно проведено операції з відсічі ворога на південному, північному і східному напрямках України; випробування іноземних парашутних систем та повітряної техніки; вивчено іноземні зразки зброї та техніки; сформовано найбоєздатніші підрозділи ЗСУ.