З Днем Героїв, незламний український народе!Сьогодні, 23 травня, Україна відзначає День Героїв, встановлений на честь борців за свободу та незалежність нашої держави. Цей день присвячений усім Героям - лицарям Русі-України, козакам, гайдамакам, опришкам, січовим стрільцям, воїнам Армії УНР, ОУН, УПА, Героям Небесної Сотні та воїнам ЗСУ - учасникам російсько-української війни. Це свято є символом нескореності українського народу та його прагнення до волі.

З нагоди відзначення Дня Героїв у Житомирі відбулися меморіальні та урочисті заходи.

Участь у заходах взяли заступник голови обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом із заступниками Юрієм Денисовцем і Олександром Федьком, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, секретар міськради Віктор Клімінський, представники виконавчого апарату обласної ради, структурних підрозділів Житомирської ОВА, Житомирської міської ради, родини загиблих Героїв, громадськість та ЗМІ.

Розпочалися заходи з покладання квітів до могил загиблих та померлих захисників і захисниць України на Смолянському міському військовому кладовищі. Пам'ять Героїв вшанували хвилиною мовчання та згадали їх імена.

Також квіти поклали до памʼятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором» та до меморіальних стендів загиблих учасників АТО/ООС.

Крім того, на майдані Соборному відбувся урочистий захід із врученням державних нагород родинам загиблих військових. Також під час урочистостей діти, батьки яких загинули у війні з російським агресором, отримали на честь свята символічні подарунки.

«Сьогодні ми згадуємо усіх українських захисників і захисниць, які століттями боролись з окупантом за свободу, і які виборюють її зараз. Воїни ЗСУ - наші нові Герої, що незламною стіною стоять перед ворогом та ціною власного життя виборюють волю і незалежність України. Вони - Герої щодня! Низький уклін усім звитяжним оборонцям, які захищають Україну. Вічна памʼять тим, хто поліг у цій боротьбі. Наш дух не зламати! Україна непереможна! Слава Героям!», - сказав у своїй промові Володимир Ширма.